Windows 11 getoond door Microsoft

News
vrijdag, 25 juni 2021 om 7:00
2021 06 24 microsoft windows 11f1634815794
Windows 11 is nu dan eindelijk getoond door Microsoft. De afgelopen weken moesten we het constant doen met een paar geruchten, maar nu zien we de nieuwe OS in volle glorie. Daardoor zien we ook meteen een paar opvallende updates.
Windows 11 moet volgens Microsoft een upgrade bieden op alles wat Windows 10 deed, maar dat is niet het enige. De nieuwe OS moet namelijk ook een paar nieuwe functies brengen die misschien niet iedereen even prettig vindt. Zo is de balk onderin het scherm meer gaan lijken op wat Apple doet met een gecentreerde focus van de icoontjes. Mocht je dat nou echt heel erg vervelend vinden, dan biedt Windows 11 je wel de mogelijkheid om het allemaal gewoon weer links uit te lijnen.
Een handige nieuwe functie van Windows 11 is misschien wel Snap Groups, een functie die verschillende apps bij elkaar moet brengen in een handige taakbalk zodat je makkelijk en overzichtelijk bij de juiste apps voor de juiste taak kan komen. Daarbij heeft Microsoft ook nog goed nieuws voor de fanatieke gamers onder ons, want Windows 11 gaat auto HDR ondersteunen. Als het net zo goed werkt als op de next-gen consoles van Microsoft, dan is dat heel erg goed nieuws.

Windows 11 gratis voor Windows 10 gebruikers

Het mooiste van alles is misschien nog wel dat Microsoft Windows 11 gratis gaat maken voor iedereen die Windows 10 al gebruikt. Dat scheelt toch weer even in de portemonnee en dat is wel zo fijn als je kijkt naar alles wat we, hopelijk binnenkort, weer mogen. Bij E3 2021 hebben we bovendien ook weer een paar mooie PC games gezien die ongetwijfeld gaan schitteren met de auto HDR van Windows 11.

Populair Nieuws