Phil Spencer feliciteert Sony met overname Bungie

News
dinsdag, 01 februari 2022 om 12:00
destiny 2 crossplayf1613402238
Sony heeft bekendgemaakt dat het Bungie over gaat nemen. Gezien de geschiedenis tussen Microsoft en Bungie is dit nogal een klap voor de concurrent, maar ondanks dat heeft Phil Spencer, de baas van Xbox, Sony via Twitter gefeliciteerd met de overname.
Nadat Microsoft heeft aangekondigd dat het Activision Blizzard wil overnemen lijkt het erop dat Sony heeft teruggeslagen. Het bedrijf neemt namelijk Bungie over. Spencer feliciteert Sony wel met de overname, maar helemaal blij zal Xbox er niet mee zijn.

Wat is de geschiedenis tussen Xbox en Bungie?

Bungie was vroeger een studio die viel onder Microsoft. Bungie is ook de bedenker van Halo, een grote exclusieve reeks van Xbox. Het bedrijf besloot weg te gaan bij Microsoft, maar verloor hiermee wel de Halo-reeks. De Halo-games komen daarom nog steeds uit als Xbox Exclusive.
Een tijd geleden zei Spencer nog tijdens een interview dat het huidige Microsoft Bungie had kunnen behouden. Xbox zal dus niet helemaal blij zijn met de overname en misschien had het bedrijf zelf ook wel de plannen om Bungie weer over te nemen, maar als dit zo zou zijn, is Sony sneller geweest.
Sony is vergeleken met Microsoft wel duidelijker over hoe het zit met de games. Na Microsofts overname van Activision Blizzard bleef het lang de vraag of Call of Duty een exclusieve reeks van Xbox zou gaan worden, maar dit zal voorlopig niet het geval zijn. Sony daarentegen heeft direct laten weten dat games zoals Destiny 2 gewoon voor de Xbox en PC beschikbaar blijven. Toekomstige games van Bungie kunnen wel mogelijk exclusieve PlayStation games worden.