Phil Spencer denkt dat het huidige Microsoft Bungie had kunnen behouden

News
maandag, 06 december 2021 om 14:00
destiny 2 crossplayf1613402238
In 2007 besloot ontwikkelaar Bungie om onafhankelijk door te gaan en niet meer onder de vlag van Microsoft te werken. Xbox-hoofd Phil Spencer denkt dat het huidige Microsoft de ontwikkelaar, bekend van Halo en Destiny, had kunnen behouden.
Phil Spencer, de baas van Xbox, denkt dat het huidige Microsoft ervoor had kunnen zorgen dat Bungie een Microsoft-studio was beleven. Dit heeft Spencer verteld in een interview met Axios. In het interview vertelde hij meer tussen de relatie van de twee bedrijven.
Bungie werd in 2000 overgekocht door Microsoft, maar de Halo-ontwikkelaar werd zeven jaar later zelfstandig, terwijl Microsoft de rechten over Halo wel behield.
Bij het bespreken van de samenwerking tussen de twee bedrijven zei Spencer dat ze veel geleerd hebben en dat het waarschijnlijker zal zijn geweest om Bungie binnen de Microsoft-familie te houden toen ze uit elkaar gingen. En dat het Microsoft van vandaag dat zou kunnen doen.

Succes met Destiny

Bungie boekte natuurlijk haar grote successen met de Halo games. Nadat de ontwikkelaar onafhankelijk verder ging, sloot de studio een contract met Activision om de ambitieuze Destiny games te maken. Spencer snapt die beslissing zeker.
Uiteindelijk heeft Bungie besloten om ook de banden met Activision af te breken, maar heeft daarbij wel de rechten op Destiny behouden. De ontwikkelaar is dan ook al een tijdje bezig om Destiny 2 van content te blijven voorzien. Voor 2022 staat een nieuwe uitbreiding gepland genaamd The Witch Queen. Spelers zijn alleen niet bepaald blij met een controversiële keuze van Bungie.