Analist: "FIFA-maker EA favoriet voor overname door Sony"

News
woensdag, 26 januari 2022 om 16:30
Nadat Take-Two en Microsoft recentelijk grote overnames aankondigden zijn alle ogen inmiddels gericht op Sony. Verwacht wordt dat Sony ook een grote overname moet gaan doen om op een gelijk niveau met de directe concurrentie te blijven. Analisten van onderzoeksbedrijf Enders stellen dat FIFA-maker Electronic Arts (EA) favoriet is om overgenomen te worden.
De recente overname van Activision Blizzard door Microsoft heeft flink wat stof doen opwaaien. Zo schoot de waarde van concurrent Sony op de aandelenmarkt onderuit met bijna 20 miljard dollar. Alle ogen zijn dan nu ook gericht op de rivaal van Microsoft om te zien of het Japanse bedrijf een grote uitgever gaat overnemen.
In een nieuw rapport van The Hollywood Reporter stelt een team van Enders Analysis dat voor Sony "EA waarschijnlijk de favoriet is". EA wordt momenteel op een waarde van 37 miljard dollar geschat. Andere opties die het team zien zijn Ubisoft en Take-Two omdat deze een stuk goedkoper zijn. Zo luidt de analyse van Enders.
MKM Partners analist Eric Handler denkt juist dat EA naar een andere partij verkast. Niet Sony of Microsoft zou met de FIFA-maker aan de haal gaan, maar Disney zou het bedrijf maar zo eens kunnen inluiden als nieuwe tak. De analist stelt dat het voor Disney enorm slim zou zijn om EA Sport met ESPN te combineren, terwijl met de overname van EA ook gelijk een goede stap richting de digitale toekomst van de filmuitgever wordt gemaakt.
fifa 22f1633104591

Kan Sony FIFA-maker EA overnemen?

Sony heeft in theorie genoeg geld om FIFA-maker EA over te nemen. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren is alleen wel nog maar de vraag. Andere bedrijven zouden immers ook nog een bod uit kunnen brengen nadat Sony een bod uitbrengt. Als grotere bedrijven als Disney, Amazon, Google of Microsoft besluiten zich hierin te mengen, kan het Japanse bedrijf daar waarschijnlijk niet tegenop.
Mocht het bedrijf achter de PlayStation wel voor EA gaan, kan het bedrijf naast FIFA ook andere populaire reeksen als Madden, Apex Legends, Star Wars Jedi: Fallen Order, Battlefield en De Sims toevoegen aan haar gamebibliotheek. Uiteindelijk zal de tijd leren of Sony een grote overname op de planning heeft staan.

Populair Nieuws