Phil Spencer: "Call of Duty wordt geen Xbox-exclusive"

News
vrijdag, 21 januari 2022 om 12:30
call of duty vanguardf1636115508
Goed nieuws voor PlayStation spelers. Microsoft heeft geen intentie om Call of Duty een Xbox-exclusive te maken zodra de overname van Activision Blizzard voltooid is. Dit heeft Phil Spencer gezegd in een tweet.
Toen Microsoft onlangs aankondigde dat het Activision Blizzard gaat overnemen, werd al snel gedacht aan de mogelijkheid dat Call of Duty een Xbox exclusive wordt. De zorgen zijn onterecht geweest, want Call of Duty wordt in ieder geval geen exclusive. Ten minste, dat is de intentie van Microsoft.

Waarom maakt Xbox de game geen exclusive?

Mocht Microsoft er voor kiezen om de volgende Call of Duty-games exclusief voor Xbox te laten maken, dan zou dat een grote klap zijn voor Sony. Dit was ook te merken in de koers van de aandelen van het bedrijf.
Aan de andere kant zou zo'n stap er ook voor kunnen zorgen dat toezichthouders de overname eerder zouden willen tegenhouden. Het lijkt dus een verstandige keuze van Microsoft om de Call of Duty-reeks uit te blijven brengen voor de PS5 en PS4.
Op Twitter zegt Phil Spencer dat hij daarvoor kiest, omdat Sony een belangrijk bedrijf is in de game-industrie en dat Xbox de band met Sony niet wil schaden.
Ergens waren de zorgen onder PlayStation spelers wel terecht. Microsoft heeft namelijk na de overname van Bethesda ook een aantal grote games Xbox exlusive gemaakt. Het bedrijf lijkt dit dus niet te willen herhalen bij Activision Blizzard, maar de uitgever heeft meerdere grote games dus andere games kunnen nog wel exclusief voor Xbox worden.

Populair Nieuws