Aandelen Sony flink gedaald na overname Activision Blizzard door Microsoft

News
donderdag, 20 januari 2022 om 8:00
pexels pixabay 534216f1612341298
De marktwaarde van Sony is gedaald met maar liefst 20 miljard dollar. De aandelen gingen onderuit als reactie op de overname van Activision Blizzard door Microsoft.
De aandelen van Sony zijn met maar liefst 13 procent in waarde gedaald. Dat komt als reactie op Microsofts overname van ontwikkelaar Activision Blizzard, bekend van World of Warcraft en Call of Duty. De overname maakt het waarschijnlijk dat veel van deze games exclusief verschijnen op de Xbox, de rivaal van PlayStation.
Financial Times en Bloomberg merkten deze plotselinge daling van Sony’s aandelen op en beweren dat Sony's aandelenwaarde met ongeveer 20 miljard dollar is gedaald. Dit is de grootste daling in de aandelen van het bedrijf sinds oktober 2008, toen Sony vanwege brandgevaar 100.000 laptopbatterijen moest terugroepen.
Andere grote Japanse game-ontwikkelaars zagen hun waarde juist stijgen na de overname van Microsoft. Beleggers zien door de deal mogelijk in dat ontwikkelaars met een groot aantal franchises in hun beheer meer waard zijn dan ze dachten. Zo steeg Resident Evil en Street Fighter-ontwikkelaar Capcom met 4,5 procent. Square Enix, bekend van Tomb Raider en Final Fantasy, is gestegen met 3,5 procent.

Activision Blizzard doet het goed op aandelenmarkt

Activision Blizzard doet het bovendien ook erg goed op de aandelenmarkt. Microsoft betaalde ongeveer 69 miljard dollar voor Activision Blizzard, wat werd berekend op basis van een prijs van 95 dollar per aandeel. Dat is ongeveer 45 procent boven de aandelenkoers van Activision Blizzard vóór de aankondiging.

In 2023 zal waarschijnlijk de deal woerden afgerond tussen Microsoft en Activision Blizzard. Als de deal volledig is afgerond, zal mogelijk ook de controversiële CEO van Activsion Blizzard, Bobby Kotick, het bedrijf verlaten.

Populair Nieuws