Perfect Dark reboot zit zonder game director

News
maandag, 14 maart 2022 om 16:30
perfect darkf1632471060
De Perfect Dark game zou in de nabije toekomst een reboot krijgen, maar problemen bij de studio gooien misschien roet in het eten. De game director heeft namelijk de studio verlaten.
Misschien heb je weleens gehoord van de Perfect Dark games. Met het eerste deel van de spionage shooter dat uitkwam in 2000 voor de Nintendo 64 behoorde hij tot een van de klassiekers. Een tijdje geleden kwam het nieuws uit dat men druk bezig was om de first person game naar de nieuwe generatie consoles te brengen. Toch gaat het niet helemaal lekker met de planning, want Dan Neuburger, de game director van de Perfect Dark game, heeft The Initiative verlaten.
The Initiative is de studio die aan de nieuwe Perfect Dark game werkt. Neuberger heeft op zijn LinkedIn gezet dat hij in februari 2022 de studio heeft verlaten en op zoek is naar een nieuwe uitdaging. De regisseur was al 4 jaar werkzaam bij The Initiative en werkte daarvoor aan de Tomb Raider games met Crystal Dynamics.

Meer tegenslag voor Perfect Dark

Het is voor The Initiative niet de eerste keer dat zij een werknemer verliezen tijdens het huidige project. Drew Murray, de design director van de game, maakte in 2021 al bekend terug te gaan naar zijn oude werkgever Insomniac Games. Met twee grote rollen die vervangen moeten worden klinkt het niet als een hele goede situatie voor de Perfect Dark game.
Waar er eerst enthousiast gepraat werd over de unieke samenwerking voor de reboot van de game lijkt het erop dat de huidige situatie voor flink wat problemen kan gaan zorgen. Hoewel er nog geen specifieke releasedatum bekend is voor de reboot, is er al wel wat informatie bekend. De game zal namelijk op de dag van release beschikbaar zijn op de Xbox Game Pass.