Marvel-acteur en Oscarwinnaar William Hurt op 71-jarige leeftijd overleden

News
maandag, 14 maart 2022 om 17:00
william hurt screenshot imdbf1647270240
Acteur William Hurt is zondag 13 maart overleden op 71-jarige leeftijd. Hurt was bekend van zijn rollen in het Marvel-universum en de film Kiss of the Spider Woman, waar hij een Oscar mee won.
William Hurt is gestorven aan natuurlijke omstandigheden. In 2018 werd bekendgemaakt dat hij leed aan prostaatkanker, dat uitgespreid was naar zijn botten. In een interview met Variety bevestigd zijn vriend Gerry Byrne de dood van de acteur.
Behalve het winnen van zijn Oscar voor The Kiss of the Spider Woman heeft William Hurt ook een aantal Oscarnominaties mogen ontvangen. De bekende acteur nam nominaties in ontvangst voor de films Children of a Lesser God, Broadcast News en A History of Violence.
Hoewel het al een geweldige prestatie is om genomineerd te worden voor een Oscar stopt het daar niet. Wat de prestaties van William Hurt nog zoveel indrukwekkender maakten was dat drie van zijn vier nominaties achter elkaar volgden. Hurt was niet alleen geliefd bij de Oscars, tijden zijn loopbaan heeft hij ook een Golden Globe, Emmy en Tony nominatie gekregen.

Thaddeus "Thunderbolt"

De acteur was ook erg bekend voor zijn rollen in het Marvel Universum. Hij nam de rol van Thaddeus E. “Thunderbolt” Ross op zich en was daarmee te zien in verschillende Marvel films. Zo maakte hij zijn debuut met de rol in The Incredible Hulk film in 2008 en was hij ook te zien in Captain America: Civil War, Avengers: Endgame en Black Widow.
De Marvel studio publiceerde na het horen van de dood van Hurt een post op Twitter, waarin staat: “Rust in vrede voor een ongelofelijk acteertalent William Hurt, de geliefde Thaddeus “Thunderbolt” Ross in ons Marvel Universum.”