Xbox Series X gaat nu ook updates downloaden in Energy Saver-modus

News
maandag, 14 maart 2022 om 11:30
xbox met controllerf1632480503
In een poging hun duurzame ambities na te gaan heeft Microsoft weer een verandering aangebracht aan de Xbox Series X/S. Zo kan je nu updates downloaden in de Energy Saver-modus.
Goed nieuws voor de Xbox gamers onder ons, de nieuwste consoles lijken namelijk steeds meer te verbeteren. Het is inmiddels mogelijk geworden om de nieuwste updates te downloaden en tegelijkertijd op je stroomgebruik te letten op de Xbox Series X/S. Dat meldt Microsoft in een blogpost.
De bekende 'energy saver modus' van Xbox is een modus die erop focust om het energie gebruik van je Xbox te verminderen. Hoewel deze modus dus voor veel gamers erg handig was, was het helaas niet mogelijk om in de besparende modus je games of console te updaten.
Microsoft heeft daar nu verandering gebracht en de energiebesparende modus aangepast. Xbox gamers hoeven niet langer hun consoles in standby modus te zetten om te updaten en kunnen dat gewoon doen terwijl hun console in de energiebesparing modus staat. Je kan nu zowel je Xbox als je favoriete games blijven updaten terwijl je op je stroomgebruik let.

Een groene toekomst

De energiebesparende modus van de Xbox consoles staat vanaf nu standaard ingesteld wanneer de Xbox voor het eerst wordt gebruikt. Wanneer dit niet handmatig wordt aangepast zal dit dus de standaard modus blijven. Dit zorgt ervoor dat de console zo weinig mogelijk energie verbruikt. Het verschil in energieverbruik van de console is gigantisch wanneer er gebruik wordt gemaakt van de modus en zorgt voor een verschil van 20 keer minder stroomverbruik.
Microsoft heeft deze keuze gemaakt om een betere impact te hebben op de natuur. Zo zijn er nog meer nieuwe veranderingen en zal er meer gerecycled plastic gebruikt worden bij het maken van de Series S-consoles en de controllers. Microsoft heeft grootste plannen om nog beter voor de natuur te zorgen. Zo wil het in 2030 een ‘zero waste’ bedrijf zijn. Dit zou betekenen dat er veel rekening wordt gehouden met de natuur en er meer duurzame materialen worden gebruikt.