Perez wil steun van Red Bull: "Anders ga ik Max niet helpen"

News
vrijdag, 03 maart 2023 om 10:30
sergio perez gp brazilie 2022f1668500492
Sergio Perez wist vorig jaar net niet de tweede plek te bemachtigen in het kampioenschap. Dit jaar zal de coureur vaker voor zichzelf kiezen en niet voor Max Verstappen, als hij niet de steun krijgt van Red Bull die hij wil zien.
De teamdynamiek in de Formule 1 is anders dan andere sporten. Waar je normaal puur gefocust bent om alles uit het team te halen, is in de motorsport je teamgenoot ondertussen ook je grootste concurrent. Dat is immers degene met wie je direct vergeleken kan worden, met precies dezelfde auto.
Toch wordt er van coureurs wel verwacht om jezelf soms op te offeren om het team te helpen, helemaal in de strijd om het kampioenschap. Dat heeft Sergio Perez de afgelopen twee jaar een aantal keer gedaan, zodat Max Verstappen er vandoor kon gaan met de titel.
De Mexicaan voelt zich alleen niet altijd gesteund door het team, zo laat hij weten in gesprek met FOX Mexico. Hij wil daar dit jaar verandering in zien, anders gaat hij het team niet meer helpen.

“Uiteindelijk gaat het altijd om teamwork. Maar het is natuurlijk wel zo, dat als ik niet het gevoel heb dat ik de steun krijg die ik nodig heb, dat ik anderen ook niet ga helpen. Maar ik verwacht niet dat dat gaat gebeuren.”

RB19 beter voor Verstappen en Perez

Volgens Helmut Marko zal aankomend seizoen in ieder geval iets makkelijker worden voor Perez. De adviseur van Red Bull Racing zegt namelijk dat ze de balans van de RB19 hebben af kunnen stemmen op de voorkeuren van Perez en Verstappen. Wat de teamgenoten kunnen doen met de auto, daar komen we dit weekend achter tijdens de Grand Prix van Bahrein.

Populair Nieuws