Geliefde Pixar-film wordt LEGO-set

News
vrijdag, 03 maart 2023 om 11:00
LEGO is weer druk in de weer met het onthullen van nieuwe sets. Eerder deze week werd bijvoorbeeld een nieuwe Star Wars-set onthuld. Een andere nieuwe set gebaseerd op een Pixar-film straalt een heel andere sfeer uit.
Als we het hebben over de beste Pixar-film mag Up natuurlijk niet ontbreken. De eerste tien minuten alleen al waren genoeg om de film een klassieker te maken en het verhaal dat volgt stelt ook zeker niet teleur. Dat de film vertegenwoordigd is bij een reeks nieuwe LEGO-sets ter ere van het honderdjarig bestaan van Disney, is dan ook geen wonder.
De set is een model van het meest herkenbare aspect van Up: het vliegende huis van Carl Fredricksen. De balonnenpartij die uit de schoorsteen komt is was kleiner dan in de film en laat de set helaas niet zweven, maar in veel andere opzichten is de set zeer gedetailleerd. Dat de set nog geen 600 stukjes telt doet daar niet aan af.
Qua figuurtjes is de set uitgerust met de belangrijkste personages uit de film. De padvinder Russell en de hond Dug zijn van de partij. Uiteraard is Carl zelf ook van de partij, al ziet hij er wat anders uit wanneer zijn hoofd niet zo vierkant is als in de film.

Wanneer verschijnt de LEGO-set van Up?

Als je interesse hebt in het Up-huis hoef je niet zo heel lang meer te wachten. De set verschijnt namelijk al binnen een maand, om precies te zijn op 1 april. Je kunt hem in huis halen voor 54,99 euro.