Verstappen én Perez tevreden gehouden met nieuwe RB19

News
maandag, 27 februari 2023 om 9:30
max verstappen helm blij pre season test 2023f1677485834
Elke Formule 1-coureur heeft zijn eigen voorkeur als het op het ontwerp van de auto aankomt. Maar volgens Helmut Marko zijn Max Verstappen én Sergio Perez tevreden gehouden met de nieuwe RB19.
Na de eerste paar races vorig jaar leek het erop dat Sergio Perez mogelijk een uitdager zou gaan worden voor Max Verstappen. Een aantal Grands Prix later was het alleen duidelijk dat de Nederlander nog steeds te sterk is voor zijn teamgenoot. Perez vond ondertussen dat de ontwikkeling van de auto wegdreef van zijn eigen voorkeur.
Waar de Mexicaan namelijk houdt van een gebalanceerde auto, kiest Verstappen juist voor een agressievere aanpak, met een sterke voorkant. Dat betekent dat de auto sneller last krijgt van overstuur. Op papier is dat sneller, maar je moet wel het vertrouwen hebben dat je de auto onder controle houdt in de bochten.
Maar er is goed nieuws voor beide coureurs. Helmut Marko, de adviseur bij Red Bull Racing, zegt namelijk dat Verstappen en Perez tevreden worden gehouden met de RB19. Dat laat hij weten aan het Duitse Sky Sports.

“We lijken een oplossing te hebben gevonden, waardoor de kwaliteiten van beide coureurs goed naar voren kunnen komen.”

Een nieuwe concurrent?

Natuurlijk zitten de andere teams ook niet stil met de ontwikkeling van de auto. Hoewel de pre-season test er goed uitzag voor Red Bull, zal aankomend weekend tijdens de eerste race blijken hoe goed het team er echt voor staat.
Ferrari en Mercedes lijken opnieuw de uitdagers voor Red Bull, maar mogelijk komt er nog een nieuwe concurrent bij. Marko is namelijk erg onder de indruk van Aston Martin en houdt dat team dan ook scherp in de gaten.