Peaky Blinders film kan leiden tot spin-offs

News
woensdag, 23 februari 2022 om 12:00
peaky blindersf1642077471
Afgelopen week werd dan eindelijk de releasedatum van het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders bekendgemaakt. Dit betekent gelukkig nog geen einde voor fans van de serie. Volgens bedenker Steven Knight kan de Peaky Blinders film tot mogelijke spin-offs leiden.
In een interview met EW deelt bedenker Steven Knight zijn ideeën over mogelijke spin-offs na het einde van de serie en de film. ‘’Ik noem dit het einde van het begin,’’ aldus Knight. Hij is nog lang niet van plan om te stoppen. De Peaky Blinders film zou ‘een aantal spin-offs in gang zetten die deel zullen uitmaken van hetzelfde universum.’
Fans moeten wel nog even wachten voor ze kunnen zien wat Knight hiermee bedoelt. Eerder werd namelijk bekend dat de opnames van de film pas in 2023 zullen beginnen. In hetzelfde interview met EW legt Knight uit waarom de opnames zo laat pas beginnen: hij wil graag een evenement organiseren om de release van de film te vieren. Corona-maatregelen kunnen hierbij natuurlijk een obstakel vormen.

Waar gaat Peaky Blinders over?

Peaky Blinders speelt zich af in Engeland na de Eerste Wereldoorlog. De serie volgt de criminele bende genaamd Peaky Blinders in Birmingham, onder leiding van Thomas ‘Tommy’ Shelby (Cillian Murphy). De fictieve bende is losjes geïnspireerd door de echte Peaky Blinders-gang, die actief was vanaf 1880 tot de jaren ’10 van de vorige eeuw.
De serie wordt alom geprezen en heeft dan ook al meerdere prijzen op zijn naam staan. Seizoen zes begint 27 februari en is volgens hoofdrolspeler Cillian Murphy ‘heel intens’.

Populair Nieuws