Bethesda stopt met eigen PC-opstartprogramma

News
woensdag, 23 februari 2022 om 12:30
bethesda game studios logowinef1634132532
Bethesda, bekend om de Elder Scrolls- en Fallout-serie, kondigt aan in mei te stoppen met haar eigen PC-opstartprogramma. Wat betekent dit voor je gamebibliotheek?
Hoewel er dus een einde komt aan het PC-opstartprogramma van Bethesda is er geen reden voor grote paniek. Vanaf april kun je namelijk je gamebibliotheek en openstaande portemonneefondsen naar Steam overzetten.
Bij veel games zullen je saves automatisch meeverhuizen, maar bij sommige games zal je dit handmatig moeten doen. Wolfenstein: Youngblood is hier een uitzondering hierop. Het is op dit moment namelijk niet mogelijk om de saves van deze game mee te nemen naar Steam. Speel je Wolfenstein: Youngblood via het opstartprogramma van Bethesda zal je het dus snel moeten uitspelen, voor je op Steam opnieuw moet beginnen.

Volgende maand meer informatie

Volgende maand, wanneer het migratieproces beschikbaar is, zal er meer informatie beschikbaar zijn. Bethesda heeft voor nu wel al wat vragen beantwoord op een FAQ-pagina, waar ze aangeeft dat alle games uit je Bethesda-bibliotheek gratis beschikbaar zullen zijn op Steam.
Bestaande logingegevens kun je blijven gebruiken binnen Bethesda games. Je zal dus geen items die aan je account verbonden zijn, zoals mods en skins, verliezen. In-game valuta zoals Atoms en Crowns zullen ook verplaatst worden.
Als je vragen specifiek over Fallout 76 hebt, heeft Bethesda een speciale FAQ-pagina opgesteld.
Bethesda’s volgende grote game is Starfield, die beschikbaar zal zijn voor Xbox Series X/S en PC. Starfield kun je dus ook niet via het Bethesda opstartprogramma kunnen spelen.

Populair Nieuws