Starfield krijgt een 'NASA Punk' setting

News
woensdag, 23 februari 2022 om 11:30
starfield header imagef1641338103
Voor de eerste originele RPG die Bethesda in 25 jaar maakt zijn er een aantal bijzondere keuzes gemaakt. Zo heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt wat voor soort setting Starfield zal krijgen.
Hoewel de Elders Scrolls-studio bekendstaat om haar gigantische fantasie creaties zoals The Elder Scrolls V: Skyrim zal het volgende universum gefocust zijn op een realistisch wetenschappelijke creatie. "Aan het begin van dit project probeerden we zelf onze aesthetic te omschrijven, we waren het allemaal wel eens over NASA-Punk, om het sci-fi universum te omschrijven dat wat meer herkenbaar zou zijn", vertelt Istvan Pely, de lead artist achter Starfield, aan Xbox Wire.

Realistisch en tuturistisch

Starfield is volgens Pely gefocust op realisme, wat vrij bijzonder is voor een game in de toekomst met een NASA Punk thema. “We wilden een hele realistische aanpak gebruiken. Je kan een lijn trekken van de huidige ruimtetechnologie en die doortrekken naar de toekomst, zodat het realistisch blijft en de mensen het ook geloven.” Starfield zal dus een interessante richting op gaan. Waar we al eerder konden genieten van een middeleeuws fantasie-tijdperk in The Elder Scrolls games en Bethesda ons ook een kijkje gaf in een post-nucleaire wereld met Fallout 3 en 4, kunnen we nu ons astronautenpak aantrekken.

Eens in de 25 jaar

Starfield wordt Bethesda’s eerste originele RPG in 25 jaar. De game speelt zich af in de 24e eeuw. De RPG die zich in de toekomst afspeelt zal gaan over de laatste reis van de mensheid. Bethesda lijkt een grote nieuwe IP op te bouwen met de nieuwe RPG. Starfield staat gepland voor een release op 11 november 2022 voor PC en Xbox Series X/S. Voor de fans die nog niet zo lang kunnen wachten op de game heeft Bethesda iets leuks. Bethesda is namelijk een nieuwe serie gestart genaamd: Into the Starfield. In deze YouTube-serie geeft Bethesda een dieper kijkje in het maken van de game en alles wat daaromheen speelt. Zo behandelen ze meer content waaronder de artistieke stijl en meerdere locaties in het spel.