Palworld maakt zich niet druk om dalende spelersaantallen

News
donderdag, 15 februari 2024 om 13:30
palworldf1705918826
De game Palworld is nu ongeveer een maand uit. Bij lancering was het een enorme hit, maar intussen zijn de spelersaantallen weer dalende. Daar heeft het team achter de game alleen niet zoveel moeite mee.
Palworld ging in zijn eerste weken op de markt opvallend lekker. Er werden alleen op Steam al miljoenen exemplaren verkocht en weinig andere games konden tippen aan de hoogste piek gelijktijdige spelers. Inmiddels nemen die spelersaantallen af, waardoor er hier en daar geroepen wordt dat de hype definitief voorbij is.
Maar Bucky, de community manager van de game, heeft daar een andere kijk op. Hij vindt het een luie analyse om maar te roepen dat “Palworld x procent van zijn player base kwijt is”, omdat het normaal is om af en toe een pauze te nemen van een bepaalde game. Palworld kan bovendien niet wekelijks nieuwe content komen om daarmee spelers vast te houden.
Wat Bucky betreft hoeven spelers die niet meer bezig zijn met Palworld zich niet schuldig te voelen. Er zijn veel andere goede games die ook aandacht verdienen. De community manager hoopt uiteraard dat er ook weer veel spelers terugkomen wanneer er wel nieuwe content is.

Palworld middelpunt van plagiaat-controverse

Palworld is overigens niet onomstreden: sommige mensen beschuldigen de game van plagiaat, omdat veel monsters erg op Pokémon lijken. Het is de vraag of dat daadwerkelijk een probleem wordt voor de game. The Pokémon Company heeft inmiddels weken geleden aangegeven de situatie te onderzoeken, maar tot dusver is daar geen juridische actie uit voortgekomen. Wellicht is de zaak te ingewikkeld om snel af te handelen, maar het kan ook zijn dat Pokémon intern al heeft besloten er geen aandacht meer aan te besteden.