Oxenfree II releasedatum onthuld, maar slaat opvallend platform over

News
donderdag, 20 april 2023 om 12:00
oxenfree ii lost signalsf1681974027
Ontwikkelaar Night School Studio heeft de releasedatum voor Oxenfree II aangekondigd. De game komt al snel uit en zal verschijnen op vrijwel elk denkbaar platform, inclusief Netflix. Opvallend is dat de game alleen één platform over zal slaan.
Netflix begint serieus werk te maken van de ambitie om uit te breiden naar de game-wereld. Na eerder tientallen mobiele games uitgebracht te hebben, richt Netflix zich nu serieus op de console en PC markt. De eerste game die daarbij uit moet gaan komen is Oxenfree II. Deze game van het door Neflix overgenomen Night School Studio heeft zojuist bekendgemaakt dat Oxenfree II op 12 juli uit zal gaan komen.
De game zal uitkomen op PlayStation 4, 5, Nintendo Switch, Steam en op Netflix. Opvallend is dus dat Oxenfree II op vrijwel alle gaming-plaformen uit gaat komen, maar de Xbox consoles overslaat. Waarom Oxenfree II de Xbox consoles overslaat is onbekend, mogelijk heeft dit te maken met de ambities van Netflix om een eigen gamestreaming dienst vergelijkbaar met Microsoft's XCloud op te zetten.
De bekendmaking ging gepaard met een nieuwe trailer voor de game.

Oxenfree II keert terug naar Camena

De bekendmaking van de releasedatum van Oxenfree II vond plaats tijdens de Nintendo Indie World Showcase. De game speelt zich af vijf jaar na het eerste deel, maar lijkt wat verhaal betreft los daarvan te staan. Het eerste deel staat regelmatig in onze lijstjes met beste mobiele en horrorgames en was ooit zelfs een gratis Xbox Games with Gold game.
De game is nu al te pre-orderen in de Nintendo eShop en in de PlayStation Store. Op Steam is de game nog niet verschenen, maar kan hij al wel op je wishlist geplaatst worden. De game zal gratis speelbaar zijn voor Netflix abonnees, maar dan op Android of Apple mobiele toestellen.

Populair Nieuws