Netflix neemt allereerste gameontwikkelaar over

News
woensdag, 29 september 2021 om 14:30
oxenfreef1632911502
Er gaan al een tijde geruchten rond dat Netflix games wil toevoegen aan het streamingsplatform. Nu heeft Netflix de gameontwikkelaar Night School Games gekocht. Deze studio is het meest bekend van de geliefde indie-game Oxenfree.
Netflix en Night School Games zitten nog ‘in de beginfase’ van hun samenwerking om games te ontwikkelen. Met de samenwerking kan de studio games gaan maken over bekende Netflix series en films.
In een verklaring van Night School Games laat het bedrijf weten dat ze vereerd zijn om de eerste gameontwikkelaar te zijn die zich mag aansluiten bij Netflix. Liefhebbers van Oxenfree hoeven zich overigens geen zorgen te maken, want de ontwikkelaar blijft zich ook bezighouden met de sequel.
Netflix laat weten bezig te zijn met games voor elke soort gamer en developers aanneemt van over de hele wereld. De games zullen beschikbaar zijn via je Netflix abonnement, net zoals de series en films die je nu kunt kijken. Omdat de games bij het Netflix abonnement horen, zullen de games geen advertenties of in-game aankopen bevatten.

Focus van Netflix op games

Netflix heeft al eens eerder gewerkt met een gameontwikkelaar om Stranger Things: The Game te maken. Samen met Bonus xp inc. bracht de streamingdienst in 2017 een game uit over de populaire serie, die zowel voor Android als iOS beschikbaar is. In 2019 is er ook al een derde versie in de reeks uitgekomen op PC, waarin de focus lag op het derde seizoen van deze Netflix Original.

Populair Nieuws