Top 10 offline mobile games - overal spelen zonder internet

  Er zijn genoeg leuke mobiele games om te spelen. Van Animal Crossing tot Fortnite, er is gewoon zoveel keuze! Maar wat nou als je ergens bent waar je geen internetverbinding hebt? Wij hebben de top 10 offline mobile games voor je op een rijtje gezet.

  10. Animal Super Squad

  We beginnen onze lijst van de top 10 offline mobile games met Animal Super Squad op nummer 10. Het is een schattige indiegame, gemaakt door DoubleMoose (makers van Goat Simulator) en een van de grootste YouTube kanalen ooit: PewDiePie. De game is op verschillende platformen uitgekomen, waaronder PlayStation 4, Nintendo Switch, iOS, Android en pc.

  Het doel van de game is om met allerlei dieren, zoals kippen, vissen of zelfs luiaarden, een level te halen door verschillende obstakels te vermijden terwijl je in een voertuig zit. Een groot deel van de gameplay wordt door de fancommunity gemaakt en gedeeld. Je kunt community levels spelen en op de best gemaakte levels stemmen. Los van de communitylevels is er ook een Adventure Mode, waarbij de moeilijkheidsgraad bij elk level omhoog gaat. Hierdoor hoef je je nooit meer te vervelen als het internet eruit ligt.

  9. Badland

  Op nummer 9 in onze top 10 offline mobile games lijst staat Badland, een indiegame die ontzettend positieve recensies heeft en meer dan 65 miljoen keer gedownload is. De game is ontwikkeld door Frogmind Games voor iOS, Android, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox One, Wii U en pc. Later is het vervolg genaamd Badland 2 uitgebracht voor iOS. Dit is de verbeterde versie van de eerste game en ondersteunt de iPhone X.

  In het spel bestuur je een klein zwart wezentje, genaamd Clone, dat door bossen met allerlei obstakels vliegt. Je begint bij dag één, die bestaat uit vier fasen: Dawn, Noon, Dusk en Night. Elke fase van de dag heeft een nieuw thema, aparte sferen en prachtige kleurenschema’s.

  Het kleine wezen komt onderweg van alles tegen, van een konijn die je moet redden tot allerlei gevaarlijke machines die je moet ontwijken. Elk level wordt steeds moeilijker, gezien er steeds meer machines in het bos aanwezig zijn. Je kunt het spel zowel met 1 als maximaal 4 spelers tegelijkertijd spelen.

  8. Morphite

  De volgende op onze top 10 offline mobile games lijst is Morphite, een avonturen en indie game, ontwikkeld en uitgebracht door Crescent Moon Games en Blowfish Studios. De game kwam uit op PlayStation 4, Nintendo Switch, Android, Xbox One, iOS en pc.

  Het verhaal volgt een jonge vrouw, Myrah Kale, die achter onderzoek doet naar planten en dieren in de ruimte. Terwijl ze daarmee bezig is, komt ze allerlei geheimen te weten die in verbinding staan met haar mysterieuze verleden. Daarnaast ontdekt Myrah een aparte substantie genaamd Morphite. Ze reist met haar ruimteschip naar verschillende onbekende plekken en planeten, waar gevechten met verschillende buitenaardse wezens plaatsvinden.

  Er zijn veel verschillende planeten om te ontdekken. Elke planeet heeft zijn eigen sfeer, met verschillende planten en dieren, die je kunt verzamelen als bronnen. Door bronnen te verkopen en te onderhandelen met andere onderzoekers, kan je je karakter upgraden. Goed tijdverdrijf dus!

  7. Crashlands

  Crashlands valt in de actie-avontuur genre en is ontwikkelen uitgegeven door Butterscotch Shenanigans. De mobile game kwam uit voor Android, iOS en pc. In de game speel je als de trucker Flux Dabes, die door een buitenaardse dreiging gestrand is geraakt op een andere planeet, genaamd Woanope.

  Je kan nieuwe vrienden maken, geheimen onthullen, een huis bouwen en nog veel meer. In Crashlands is je inventaris oneindig en dat is maar goed ook, want er zijn namelijk meer dan 500 handgemaakte voorwerpen te ontgrendelen. Hoe sterker je in de game wordt, hoe meer je van deze vreemde wereld ziet.

  Los van alle dingen die je kunt maken om jezelf krachtiger te maken, kan je de game ook spelen met een hulpje. Je kunt een ei zoeken en deze incuberen, om deze vervolgens uit te laten komen als een tof hulpje. Crashlands is een leuk tijdverdrijf voor tussendoor en staat daarom ook in onze top 10 beste offline mobile games lijst.

  6. Minecraft: Pocket Edition

  Minecraft: Pocket Edition staat bijna als vanzelfsprekend in onze top 10 beste offline mobile games lijst! Minecraft is vanaf de release tot vandaag ontzettend populair. De wereldberoemde game is uitgebracht en ontwikkeld door Mojang AB en Microsoft Studios.

  Het doel van de mobiele versie blijft hetzelfde als bij het origineel. Je kan je creativiteit kwijt door van alles te bouwen in de blokkerige wereld. De game is inclusief de verlaten mijnschacht, de burcht en de dorpen. Het is mogelijk om in je eentje te spelen, of als je in een sociale bui bent, kan het je ook samen spelen met anderen.

  Daarvoor moet je dan wel online zijn. Als je een Xbox Live-account hebt, kan je met maximaal 4 vrienden online spelen, of je kan je aansluiten bij een van de vele multiplayer servers.

  5. Limbo

  Limbo is een griezelige platform/puzzel game dat ontwikkeld is door Playdead. De game kwam uit op Xbox Live Arcade, PlayStation 3, PlayStation 4, Microsoft Windows en smartphones. Het spel is 2D en volledig in het zwart-wit. Door de mysterieuze sfeer die Limbo uitstraalt past hij zeker bij onze top 10 beste offline mobile games lijst.

  In het spel speel je als een naamloze jongen die door allerlei gevaarlijke omgevingen naar een meisje zoekt. Overal zijn wezens aanwezig die wachten tot jij voorbij komt om je vervolgens te kunnen vermoorden. Ondanks het geen horror spel is, zorgen de minimale omgevingsgeluiden en donkere plekken soms voor een wat enge sfeer. Durf jij het aan?

  4. Alto’s Adventure

  Alto's Adventure is een eindeloze runner waarbij je door besneeuwde landschappen aan het snowboarden bent. Met je personage kan je door op het scherm te tikken springen en allerlei trucs uitvoeren. Zodra je deze trucs uitgevoerd hebt, kan je verschillende doelen halen. Hiermee kan je je personage uiteindelijk upgraden.

  In eerste instantie werd de game uitgebracht voor iOS-apparaten, maar later werd Alto´s Adventure ook gelanceerd op Android en Kindle Fire. De samenstelling van sfeervolle achtergronden en prachtige muziek geeft de game een unieke sfeer en daarom staat hij ook in onze top 10 beste offline mobile games lijst.

  3. To The Moon

  We zijn bij onze top drie van de 10 beste offline mobile games aangekomen. Op nummer drie staat To The Moon, een adventure game die ontwikkeld en uitgegeven is door Freebird Games. Het verhaal in de game gaat over twee artsen die voor hun beroep de laatste wensen van stervende mensen te vervullen. Dit doen zij door kunstmatige herinneringen in de hersenen van hun patiënten toe te voegen.

  In eerste instantie kreeg de game veel kritiek vanwege het gebrek aan gameplay. Je bestuurt de steeds één van de twee artsen, onderzoekt het verhaal en lost puzzels op, maar in de game zijn veel cutscenes, wat niet bij iedereen in de smaak valt. De beperkte gameplay kan door sommigen als nadeel worden beschouwd, maar de reden waarom hij bij ons in de lijst staat, is omdat To The Moon een uniek en sterk verhaal heeft, met bijpassende muziek en thema’s.

  2. Oxenfree

  Oxenfree is een game die geïnspireerd is door allerlei klassieke tienerfilms. De game werd ontwikkeld en uitgegeven door Night School Studio. Je speelt als Alex, een tiener meid die een trip naar een lokaal eiland maakt. Op dit eiland gebeuren allerlei vreemde dingen en Alex wil erachter zien te komen wat voor bovennatuurlijke gebeurtenissen er allemaal plaatsvinden.

  In de game moet je puzzels oplossen. Dit kan je doen door de juiste frequentie te vinden op de radio van Alex. Hiermee kan ze deuren ontgrendelen of communiceren met geesten. Er zijn verschillende dialogen die je met andere personages kan voeren. De personages hebben elk een uniek karakter.

  De combinatie van sfeer en soundtrack maken de game helemaal af. Oxenfree is een top game die zeker in onze top 10 beste offline mobile games past. Kortom: als je eenmaal bent begonnen met spelen kan je eigenlijk niet meer stoppen.

  1. Animus - Stand Alone

  We zijn bij onze nummer één aangekomen: Animus - Stand Alone. Deze hack and slash game staat bekend om zijn best goede graphics, toffe eindbazen en goede upgradesysteem. Wie van Dark Souls en Monster Hunter houdt zit bij deze game zeker goed, want Animus - Stand Alone is daar namelijk een combinatie van.

  De game speelt zich af in een donkere wereld die wel wat weg heeft van de wereld in Bloodborne. Allerlei gigantische monsters en ridders proberen je te doden tijdens je avontuur. Het doel van de game is om deze vijanden te verslaan en te overleven in deze duistere omgeving. Animus is verdeeld in verschillende niveaus, elk met eindbazen en loot drops. De loot die je bij het verslaan van vijanden krijgt, kan uit uitrusting, wapens, valuta en materialen bestaan. Het loot systeem heeft wel wat weg van het systeem uit Monster Hunter, waarbij je continu aan het grinden bent voor materialen om zo weer sterker te worden.

  Animal Super Squad

  Verkijgbaar vanaf 15 may 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.