Elon Musk dreigt om Microsoft aan te klagen

News
donderdag, 20 april 2023 om 11:30
Microsoft heeft besloten om Twitter niet meer te ondersteunen voor haar advertentie-platform, na een dure verandering. Als reactie heeft Elon Musk nu gedreigd om Microsoft aan te klagen.
Sinds de overname door Elon Musk is het erg rumoerig bij Twitter. Veel adverteerders zijn vertrokken sinds er een aantal controversiële keuzes zijn gemaakt, waardoor Musk andere manieren heeft verzonnen om geld te verdienen aan het social media-platform. Zo worden er steeds meer functies exclusief gemaakt voor betalende Twitter Blue-leden, inclusief het beruchte blauwe vinkje.
Niet alleen gebruikers moeten betalen, ook ontwikkelaars die gebruikmaken van Twitter’s API (Application Programming Interface) moeten nu meer gaan betalen. Zoveel zelfs dat een bedrijf als Microsoft maar liefst 42.000 dollar per maand moet betalen voor toegang tot de API. Daarom heeft de Amerikaanse techgigant nu besloten om te stoppen met ondersteuning voor Twitter voor Microsoft Advertising.
Het duurde niet lang voordat Elon Musk reageerde op de beslissing. De nieuwe eigenaar van Twitter heeft meteen gedreigd met het aanklagen van Microsoft.

Illegaal gebruik van Twitter data?

Musk wil Microsoft niet aanklagen voor het stoppen met adverteren via Twitter. De controversiële eigenaar claimt namelijk dat Microsoft illegaal gebruik zou hebben gemaakt van Twitter data om AI te trainen.
De claim is opmerkelijk, omdat Microsoft niet zelf een AI-programma heeft. De uitgever heeft wel veel geïnvesteerd in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Bing AI, de nieuwe chatbot van Microsoft, draait op data van ChatGPT.

Populair Nieuws