Gloednieuwe PS5 controller krijgt releasedatum

News
vrijdag, 14 juli 2023 om 11:30
Sony heeft de nodige PS5 hardware in ontwikkeling. Er moeten dit jaar bijvoorbeeld een handheld en nieuwe oortjes verschijnen. Wanneer die precies komen is niet duidelijk, maar er is nu wel een releasedatum voor een gloednieuwe controller.
Begin dit jaar onthulde PlayStation een gloednieuwe controller voor de PS5. Destijds stond die bekend als Project Leonardo, maar inmiddels is onthuld dat hij de Access controller heet. Deze moet het mogelijk maken voor mensen met fysieke beperkingen om te gamen.
Via de PlayStation Blog is nu de releasedatum van de controller onthuld. Hij verschijnt op 6 december van dit jaar. Pre-orders zijn vanaf 21 juli beschikbaar via PlayStation Direct en bij sommige andere winkels.
De prijs van de controller is ook onthuld en die valt gelukkig mee: hij gaat 89,99 euro kosten. Dat is weliswaar duurder dan de gewone DualSense controller, maar gelukkig lang niet zoveel als wat Sony vraagt voor bijvoorbeeld de DualSense Edge. Uiteraard is er ook een verschil tussen de twee controllers, want de DualSense Edge is een optionele upgrade voor comfort, terwijl de Access controller voor sommige spelers essentieel is.

Wat kan de PS5 Access controller zoal?

De PS5 Access controller is een cirkelvormig apparaat waarvan spelers zelf de exacte knoppensamenstelling en layout kunnen aanpassen. Vervolgens kun je ook nog eens 30 profielen instellen voor aangepaste button-mapping. De Access controller kan gecombineerd worden met een tweede exemplaar en/of een standaard DualSense, waarbij alle controllers samenwerken als één.