Xbox laat je ongepaste voice chat rapporteren

News
donderdag, 13 juli 2023 om 16:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Een game kan nog zo onschuldig zijn, zodra je online gaat kun je zomaar in een soort Wilde Westen terechtkomen. Bepaald gedrag richting andere spelers is verboden en kan zorgen voor een ban. Microsoft komt nu met een nieuwe manier om iemand te rapporteren.
Helaas is men online niet altijd aardig voor elkaar. Dat geldt niet alleen op social media, maar ook in online gaming-sessies. Met name als er voice chat aan te pas komt, kun je onaangename dingen te horen krijgen.
Als je slachtoffer bent van grote scheldpartijen of moet aanhoren wat een zure tegenstander allemaal wel niet met je moeder heeft gedaan, kun je dat binnenkort aangeven bij Microsoft. Het bedrijf test momenteel namelijk een feature voor de Xbox Series X/S en Xbox One die maakt dat je een clip van 60 seconden voice chat kunt opnemen om als bewijs aan te leveren wanneer je een speler rapporteert. Het zal werken in elke game die in-game voice chat heeft.
Nadat je de clip hebt opgenomen kun je snel verder spelen. Wanneer je daar me klaar bent kun je vervolgens je rapport afmaken en daar de clip bijvoegen. Totdat je een rapport indient kan alleen jij de clip horen en als je binnen 24 online uren geen rapport hebt ingediend, wordt de clip helemaal gewist.

Wanneer kun je voice chat gaan rapporteren aan Microsoft?

Momenteel wordt deze feature alleen nog getest onder Xbox Insiders, maar binnen een paar weken moet hij voor iedereen beschikbaar zijn. Microsoft heeft deze manier om spelers te rapporteren bedacht omdat voice chat de meeste kans geeft om ongepaste dingen te horen bij het online gamen. Dat komt omdat voice chat de grootste kans biedt om een interactie te hebben met een speler die niet bij jouw vriendengroep hoort.