Geliefde PS5 game heeft opvallende eisen op PC

News
vrijdag, 14 juli 2023 om 12:30
ratchet and clank rift apartf1598522921
Sony brengt steeds meer games naar PC en deze maand is het de beurt aan Ratchet & Clank: Rift Apart. De systeemeisen zijn (mogelijk per ongeluk) onthuld. Fans zullen alleen verbaasd zijn om één van de eisen.
Ratchet & Clank: Rift Apart was lange tijd één van maar weinig games die daadwerkelijk exclusief voor PS5 waren en niet ook voor PS4. Dat had één grote reden, namelijk de SSD van de PS5. De game verandert af en toe in een oogwenk de hele omgeving en volgens de ontwikkelaars was dat onmogelijk zonder SSD.
Maar gek genoeg is een SSD geen vereiste voor de PC-versie van de game. Via een inmiddels verwijderde blogpost op Steam zijn de systeemeisen van Rift Apart onthuld, zo meldt The Verge. Wie genoegen neemt met de laagste instellingen kan een HDD gebruiken als opslag.

Waarom heeft Ratchet & Clank: Rift Apart geen SSD nodig op PC?

Daardoor lijkt het misschien alsof de game ook had kunnen werken op een PS4 en de SSD nooit een vereiste was, maar zo eenvoudig is het niet. Dat je een HDD kunt gebruiken op PC heeft te maken met een techniek genaamd DirectStorage. Een recente update voor DirectStorage maakt dat data van een HDD ook sneller naar de GPU kan komen, waardoor Ratchet & Clank zonder SSD kan werken. De techniek is niet beschikbaar op PlayStation-consoles, waardoor de SSD van de PS5 daar een vereiste blijft.
Als je Ratchet & Clank: Rift Apart graag wil spelen op PC, hoef je niet lang meer te wachten. Over iets meer dan een week komt de game naar Steam. Hij is beschikbaar vanaf 26 juli.

Populair Nieuws