Overname Activision Blizzard goedgekeurd door Nieuw-Zeeland

News
dinsdag, 08 augustus 2023 om 11:00
activision blizzard hqf1627465674
Hoewel niet ieder land de overname van Activision Blizzard door Microsoft ziet zitten, hebben een hoop landen de overname wél goedgekeurd. Daar komt nu nog een land bij, namelijk Nieuw-Zeeland.
Nieuw-Zeeland voegt zich met deze beslissing aan een lang lijstje van landen toe: eerder keurden de Europese Unie, China, Servië, Saudi-Arabië, Brazilië, Japan, Chili, Oekraïne, Zuid-Korea en Zuid-Afrika de overname al goed. De Nieuw-Zeelandse Commerce Commission zei het volgende over de beslissing:
‘’Bij het nemen van dit besluit concentreerde de Commissie zich op het belang van Activision games (zoals Call of Duty, Overwatch en World of Warcraft) voor Nieuw-Zeelandse gamers, en of het waarschijnlijk is dat Microsoft rivalen als Sony en NVIDIA zou stoppen om die games aan te beiden op consoles en cloud platforms. Hoewel Activision games, met name Call of Duty, populair zijn onder Nieuw-Zeelandse gamers, bleek uit ons onderzoek niet dat ze ‘must have’ zijn om te concurreren met Microsoft in Nieuw-Zeeland.’’ (via Press Start)

Meer dan 40 landen keuren overname Activision Blizzard goed

Microsoft president Brad Smit reageerde op het nieuws op Twitter (nu X). ‘’Met de goedkeuring van Nieuw-Zeeland van vandaag hebben we toestemming om verder te gaan met onze overname van Activision Blizzard in 41 landen,’’ aldus Smith. ‘’We zullen blijven werken om openstaande zorgen op te lossen en deze deal tot een goed einde te brengen.’’
Nu ook Nieuw-Zeeland tot een beslissing is gekomen is er nog maar één land die een besluit moet maken. Eerder dit jaar onderbrak de Australische Competition and Consumer Commission haar onderzoek, omdat de commissie ‘in gesprek was met buitenlandse toezichthouders’. Waarschijnlijk wacht Australië op de uitkomst van de onderhandelingen tussen de Britse toezichthouder en Microsoft voor het land een beslissing maakt.