‘iPhone 15 Pro krijgt gigantische opslag’

News
dinsdag, 08 augustus 2023 om 11:30
2022 09 15 iphone 14f1670935818
De iPhone 15 wordt naar verwachting snel onthuld. Hoewel we dus snel officiële informatie hebben, komen er ook nog steeds geruchten binnen. Het lijkt bijvoorbeeld goed mogelijk dat de iPhone 15 een zeer grote interne opslag krijgt.
Afhankelijk van hoe je je smartphone gebruikt kan de interne opslag van je toestel best snel vol zijn. Als je bijvoorbeeld veel foto’s maakt en video’s opneemt gaat het hard. Maar het lijkt mogelijk dat de iPhone 15 Pro je de mogelijkheid biedt om flink wat te installeren en op te slaan.
Een leverancier zou namelijk hebben bevestigd aan “yeux1122”, een Koreaans account dat iPhone-nieuws verzamelt, dat de iPhone 15 Pro beschikbaar wordt met tot wel 2 TB aan opslag. Het huidige maximum is 1 TB. MacRumors heeft een vergelijkbare claim gevonden op het Chinese sociale medium Weibo, waar ook vaak informatie over de iPhone wordt gedeeld.
De bron op Weibo beweert bovendien dat wanneer de 2 TB optie erbij komt, de optie voor 128 GB verdwijnt. Dat zou niet zo heel merkwaardig zijn, aangezien een opslag van 128 GB voor sommige features van de Pro-veries van iPhones een struikelblok is. Om ProRes-video op te nemen in 4K moet je bijvoorbeeld minstens 256 GB opslag hebben.

2 TB opslag maakt iPhone 15 Pro duurder

Deze verschuiving naar grotere opslag gaat goed samen met geruchten dat de iPhone 15-generatie weer duurder wordt dan de iPhone 14. Tegelijkertijd is het ook niet ongebruikelijk voor Apple om de iPhone gewoon duurder te maken. Dit jaar zijn er bovendien naar verluidt ook andere features, zoals periscooplenzen, die Apple kan gebruiken als excuus voor een prijsverhoging.