Oude Monster Hunter ineens weer enorm populair

News
woensdag, 27 december 2023 om 16:00
monster hunter worldf1576701278
Er waren dit jaar aardig wat grote aankondigingen bij The Game Awards. Helaas moeten we op veel van de games, zoals Monster Hunter Wilds, nog even wachten. In de tussentijd is Monster Hunter World alleen weer enorm populair geworden.
Pas in 2025 kunnen Monster Hunter-fans aan de slag met een nieuwe game. Maar het lijkt er wel op dat spelers enorme zin hebben gekregen om in een grote Monster Hunter-titel te duiken. Monster Hunter World is namelijk ineens populairder dan het in drie jaar tijd is geweest.
De game kreeg zijn laatste update in 2020 en rond die tijd tikte de game voor het laatst meer dan 100.000 gelijktijdige Steam-spelers aan. Maar in de afgelopen week is de game daar ook weer elke dag bovenuit gekomen, zo is te zien op SteamDB. In de afgelopen 24 uur was er zelfs een piek van meer dan 120.000 Steam-spelers.
Deze hernieuwde populariteit is niet helemaal spontaan door fans ontstaan. Capcom heeft namelijk een online campagne opgezet met de hashtag #ReturntoWorld, om de hype voor Monster Hunter Wilds te vergroten. Daar komt bij dat de game in de huidige Steam Winter Sale ook flink is afgeprijsd.

Waarom is juist Monster Hunter World zo populair?

Je kunt je afvragen waarom zowel de campagne als spelers kiezen voor Monster Hunter World en niet voor het recentere Monster Hunter Rise. Dat heeft ermee te maken dat Rise iets anders in elkaar steekt, omdat het voor oorsprong een timed exclusive voor de Switch was. De nieuwe game borduurt meer voort op World dan op Rise, vandaar dat World nu de aandacht opeist.