Organisatie weet niet of E3 ooit nog terugkeert

News
vrijdag, 31 maart 2023 om 13:30
e3 overzicht 111501f1586358814
De E3 2023 is officieel geannuleerd door de ESA en ReedPop. Volgens de organisatie is het ook niet zeker of de iconische beurs ooit nog terug zal keren.
Vroeger was de E3 het evenement waar gameliefhebbers elk jaar met smart naar uitkeken. Het was namelijk de beurs waar de meeste uitgevers en ontwikkelaars hun aankondigingen deden, de eerste beelden van een game lieten zien en waar er nog veel meer nieuwe informatie werd gedeeld.
Door de jaren heen is de impact van de E3 alleen steeds verder afgenomen met de coronacrisis heeft al helemaal niet meegeholpen. Uitgevers en ontwikkelaars hebben in die tijd helemaal ontdekt dat ze gewoon hun eigen evenementen kunnen organiseren. Het is zo erg geworden dat alle grote uitgevers en ontwikkelaars verstek hebben laten gaan op E3 2023, waardoor het evenement officieel is geannuleerd.
Nu is voornamelijk de vraag hoe de toekomst van de E3 eruit ziet - als die er al is. In gesprek met GamesIndustry.biz laat Stanley Pierre-Louis, de CEO van organisator ESA, weten dat het niet zeker is of de beurs ooit nog terugkeert. Als de E3 wel terugkomt in 2024, dan is het nog niet duidelijk in welke vorm. Pierre-Louis houdt wat dat betreft de lippen stijf op elkaar.

Evenementen rond E3

Ondanks dat E3 2023 niet doorgaat, betekent het niet dat fans niet kunnen uitkijken naar aankondigingen en nieuwe gameplay rond die periode. Er staan namelijk wel meerdere events gepland in juni door uitgevers en ontwikkelaars, maar die organiseren dat op eigen houtje. Zo komt Microsoft op 11 juni met een Xbox Games Showcase en Ubisoft organiseert op 12 juni een Ubisoft Forward Live-event.