Verstappen niet helemaal tevreden met de auto in Australië

News
vrijdag, 31 maart 2023 om 14:00
max verstappen gp australie 2023 helmf1680258525
De coureurs hebben de eerste vrije trainingen voor de GP van Australië achter de rug. Max Verstappen is nog niet helemaal tevreden met de setup van zijn auto.
Door het grote tijdsverschil, zijn de eerste sessie voor de GP van Australië voor Europa erg vroeg van start gegaan. De coureurs reden al over de baan voor de eerste vrije training om 03:30 Nederlandse tijd. Tijdens de eerste training gebeurde er ook van alles, van rode vlaggen tot aan een probleem met de GPS.
Door de chaos verliep de training niet voor iedereen soepel en daar kwam ook nog bij dat het regende tijdens de tweede vrije training. Er was dus niet veel tijd om de setup van de auto’s goed af te stellen. Max Verstappen is dan ook niet helemaal tevreden met de RB19 momenteel, zo laat hij weten op Verstappen.com.

“Er is weinig grip en het asfalt is hier glad. Dat was vorig jaar ook al. Het is moeilijk om de banden te laten werken. Dus het is heel moeilijk als je naar buiten gaat en meteen wil pushen. En met die onderbrekingen en rode vlaggen die we tijdens de eerste sessie hadden, kom je nooit echt in je ritme. Maar we gaan vanavond naar de data kijken om te zien wat we morgen moeten doen om de juiste keuzes te maken.”

Setup lenen van Perez?

Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, zei na de vrije trainingen op vrijdag tegen Sky Sports Germany dat er mogelijk al een oplossing is voor Verstappen. De Nederlander zou namelijk de setup van teamgenoot Sergio Perez kunnen gebruiken, zoals wel vaker wordt gedaan in de Formule 1. Volgens Marko werkt de conservatie setup van Perez op Albert Park Circuit beter.

Populair Nieuws

Laatste Reacties