Organisatie GP van Nederland ontkent wisselsysteem met Spa

News
vrijdag, 16 juni 2023 om 18:00
max verstappen zandvoort 2021f1661930527
Recent doken er geruchten op dat de GP van Nederland en de GP van België jaarlijks met elkaar zullen wisselen. Volgens de organisatie van de GP van Nederland is er alleen niks waar van dat wisselsysteem.
Sinds de enorme groei van de populariteit van de Formule 1 in Nederland, werden er al snel gesprekken gevoerd om een Grand Prix naar het land te halen. Die race zou eigenlijk in 2020 weer voor het eerst worden gehouden sinds 1985, maar door het coronavirus werd het ‘debuut’ uitgesteld naar 2021.
De afgelopen twee jaar is de race helemaal uitverkocht geweest, maar op financieel vlak is het evenement naar verluidt geen vetpot. Dat heeft Prins Bernhard Jr. eerder al dit jaar laten weten. Het is dan ook niet zo heel vreemd dat er recent geruchten opdoken dat de organisaties achter de GP van Nederland en de GP van België met elkaar willen samenwerken voor een wisselsysteem.

Wisselsysteem blijkt fabeltje

Met het systeem zou vanaf 2024 het ene jaar een race worden georganiseerd op Circuit Zandvoort en het jaar erop op Spa-Francorchamps. Samen zou het dan een soort GP van de Benelux worden. Maar volgens Jan Lammers, de sportief directeur van Circuit Zandvoort, klopt er niets van het gerucht. Dat laat de voormalig F1-coureur weten in gesprek met NU.nl.

“Dat verhaal is zomaar in de atmosfeer gegooid. Wij hebben gewoon de edities van ‘23, ‘24 en ‘25 te werken. Daar focussen we op. Wat er na 2025 gaat gebeuren is een zaak tussen de FOM en ons.”

De GP van Nederland wordt dit jaar georganiseerd op 27 augustus. Daarmee heeft het een ander plekje op de kalender gekregen, namelijk direct na de zomerstop. De twee voorgaande edities werden allebei door Max Verstappen gewonnen.