De GP van Nederland wordt geen jaarlijks F1-event meer

News
donderdag, 30 maart 2023 om 9:30
gp nederland f1 2022f1662448490
Circuit Zandvoort heeft nog tot en met 2025 een contract om de GP van Nederland te organiseren. Maar volgens Prins Bernhard Jr. wordt het daarna geen F1-event dat jaarlijks zal terugkeren.
De Formule 1 is booming. De populariteit is de laatste jaren enorm hard gestegen, door een grotere focus op social media, de komst van Drive to Survive en natuurlijk de verschijning van een aantal enthousiaste jongelingen - waaronder Max Verstappen.
Maar die groei heeft ook een keerzijde volgens Prins Bernhard Jr., die heeft meegeholpen om de GP van Nederland binnen te slepen. In gesprek met het Financieel Dagblad laat hij weten dat de GP van Nederland niet meer een jaarlijks terugkerend evenement wordt op Circuit Zandvoort.

“Voor ons komt het financieel niet uit. De Formule 1 wil ons er waarschijnlijk wel bij houden, maar niet ieder jaar. Ik begrijp het wel, uiteindelijk is de Formule 1 ook gewoon een financieel gedreven organisatie. De groeimarkt ligt niet meer in Europa, maar in Azië en Amerika.”

GP van Nederland voorlopig niet weg

Voorlopig zal de GP van Nederland gewoon nog georganiseerd worden op het circuit van Zandvoort. De organisatie heeft namelijk een contract lopen tot en met 2025 met de Formule 1. Dat is ook precies tot aan het einde van de huidige regels in de sport.
Tussen de Grands Prix in Europa en de Verenigde Staten zit voor fans wel een groot verschil in prijs. Waar je voor de GP van Nederland voor alle drie de dagen 250 euro kwijt bent, is dat voor Las Vegas het dubbele. En de tickets voor de tribunes gaan al snel in de duizenden dollars.