'GP Nederland en GP België gaan elkaar afwisselen op F1-kalender'

News
woensdag, 07 juni 2023 om 16:30
gp nederland f1 2022f1662448490
We kunnen niet meer jaarlijks genieten van de GP van Nederlander op Circuit Zandvoort. Naar verluidt zal de race namelijk elk seizoen worden afgewisseld met de GP van België.
Sinds 2021 wordt de GP van Nederland georganiseerd. Door het succes van Max Verstappen is de populariteit van Max Verstappen immers geëxplodeerd in Nederland en kon het land niet meer zonder een eigen Grand Prix. Ten minste, dat was het geval.
Het lijkt er namelijk op dat we vanaf 2024 geen jaarlijkse GP van Nederland meer gaan krijgen. Het Belgische Le Soir meldt namelijk dat de GP van Nederland en de GP van België op Spa-Francorchamps elkaar jaarlijks gaan afwisselen. Samen zullen de twee races een soort GP Benelux vormen, die het ene jaar in Nederland wordt gehouden en het andere jaar in België.

Financiële problemen voor circuits

De verandering is nog niet officieel bevestigd door de FOM of Liberty Media, maar het zou niet als een complete verrassing komen. De organisatie van Spa-Francorchamps zit namelijk al jarenlang in financiële problemen. Zo was het vorig jaar al de vraag of de GP van België dit jaar gehouden zou worden. En dat terwijl de race één van de favorieten is bij de fans en de coureurs, met legendarische bochten zoals Eau-Rouge en Raidillon.
Ook bij Circuit Zandvoort gaat het op financieel vlak niet heel goed. Prins Bernhard Jr., die geholpen heeft om de GP van Nederland binnen te halen, zei eerder al dat de race waarschijnlijk niet jaarlijks meer zou terugkeren naar Zandvoort. Daarmee lijkt het afwisselen van de GP van Nederland en België een oplossing te zijn voor beide circuits.