GP van Nederland krijgt andere plek op F1-kalender in 2023

News
dinsdag, 06 september 2022 om 9:30
gp nederland f1 2022f1662448490
De Grand Prix van Nederland is afgelopen weekend gehouden op Circuit Zandvoort. Voor 2023 heeft de GP alleen een ander plekje op de F1-kalender gekregen.
Wie al een hotel of AirBnB heeft geboekt voor het eerste weekend van september voor de Grand Prix van Nederland in 2023, moet snel even wat belletjes plegen. De race op Circuit Zandvoort heeft van de Formule 1 een andere datum gekregen voor aankomend jaar.
Stefano Domenicali, de baas van de koningsklasse van de motorsport, heeft de aanpassing van de kalender officieel bevestigd. Dat meldt De Telegraaf-journalist Erik van Haren. Het is geen grote verschuiving, want de GP van Nederland 2023 wordt georganiseerd in het weekend van 27 augustus. Daarmee wordt de Dutch Grand Prix de eerste race na de zomerstop. De Grand Prix van België wordt volgend jaar eerder gehouden in juli.
In gesprek met De Telegraaf laat Domenicali weten dat hij al zin heeft om volgend jaar terug te keren naar Zandvoort en het enthousiaste Nederlandse publiek.

"Het is geweldig om de opwinding, het enthousiasme en het respect van de fans te zien in Nederland. We kijken ernaar uit om volgend jaar direct na de zomerstop terug te keren."

Grootste GP van Nederland tot nu toe

Afgelopen weekend was een groot succes voor de organisatie, ondanks dat twee rookbommen op de baan werden gegooid door misdragende bezoekers. Voor het weekend kon het circuit in totaal rekenen op 305.000 bezoekers en daarmee is een nieuw record neergezet voor de Dutch Grand Prix.
Vorig jaar konden er minder bezoekers komen door de coronapandemie. Er was daardoor besloten om slechts 70 procent van de verwachte bezoekers toe te laten. Dit jaar waren er geen maatregelen, waardoor alle fans die een ticket hadden gekocht gewoon aanwezig konden zijn.