Peperdure Xbox accessoire onthuld

News
vrijdag, 16 juni 2023 om 17:30
xbox series x xbox series sf1628074558
Er zijn veel mooie tv’s op de markt, maar voor een echte thuisbioscoop-ervaring geven veel mensen de voorkeur aan een projector. Dat is natuurlijk ook een optie voor gamers, maar de meeste projectors zijn er niet expliciet voor gemaakt. Maar nu is er een projector onthuld die speciaal voor Xbox is ontworpen.
Als je graag groter beeld hebt dan een tv te bieden heeft, dan kun je kiezen voor een projector. Als die een HDMI-aansluiting heeft zal hij ook geschikt zijn voor een console, maar uiteindelijk zijn de meeste projectors gemaakt voor films. Samen met Xbox heeft het bedrijf ViewSonic nu een projector gemaakt voor de Xbox Series X en S (via Pure Xbox).
De projector, genaamd de X2-4K, kan je 1440p beeld geven met een verversingssnelheid van 120 Hz, of 4K met 60 Hz. Als besluit om geen Xbox maar een PC aan te sluiten, dan is 1080p met 240 Hz ook een optie. Dat alles kan geprojecteerd worden met diagonalen van maximaal 120 inch.
Er is geen reden waarom je de projector alleen met Xbox zou moeten gebruiken. ViewSonic geeft dan ook aan dat features als HDMI-CEC met alle moderne consoles werken. Maat Microsoft heeft wel 63 tests uitgevoerd om “ultieme console-compatibiliteit te verzekeren”, dus met die console zou je verzekerd moeten zijn van een goede ervaring.

Xbox Series X projector enorm duur

In de VS moet deze projector volgende maand al verschijnen, maar je moet er wel flink geld voor over hebben. Hij kost namelijk 1600 dollar. We hebben geen prijs of releasedatum voor Nederland kunnen ontdekken, maar het is onwaarschijnlijk dat hij hier ineens voor een zacht prijsje over de toonbank gaat.