Organisatie E3 maakte miljoenen dollars verlies met digitaal evenement

News
woensdag, 28 juni 2023 om 16:00
e3 overzicht 111501f1586358814
Door het coronavirus besloot de organisatie achter de E3 om er een digitaal evenement van te maken in 2021. Nu blijkt alleen dat er miljoenen dollars verlies is geleden op de speciale versie van E3.
Door de coronapandemie moesten veel bedrijven zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Zo moest de ESA in 2020 plotseling de beslissing nemen om de E3 helemaal te annuleren, maar in 2021 werd gekozen voor een digitale variant. Zo werden er onder andere grote shows georganiseerd in samenwerking met Microsoft.
Uit recente financiële cijfers blijkt nu alleen dat het digitale evenement veel geld heeft gekost. Zo werd Paragon Creative Agency 3,9 miljoen dollar betaald voor ‘Tradeshow Management’ en een half miljoen ging ook naar Smithbucklin voor dezelfde taak. Game Cloud Network werd 1,6 miljoen dollar betaald voor het ‘E3 online platform’, dat tijdens het evenement vol zat met bugs.
Het kostenplaatje voor alleen al de externe bedrijven was 6 miljoen dollar en daar kwamen waarschijnlijk nog meer kosten bovenop. Maar in totaal was de omzet voor de E3 Expo in 2021 slechts 3,4 miljoen dollar. De ESA heeft dus miljoenen dollars verlies geleden met het evenement.

Komt de E3 ooit nog terug?

Dit jaar had de E3 new and improved terug moeten komen. Daarvoor werd ook de hulp ingeschakeld van ReedPop. Maar uiteindelijk is de nieuwe versie geannuleerd, omdat ‘geïnteresseerde bedrijven geen speelbare demo’s klaar hadden’.
Het is ook niet duidelijk of de legendarische beurs ooit nog terug zal keren. Volgens de ESA wordt daar later nog een beslissing over genomen, maar de Tourism Board van Los Angeles heeft de E3 voor 2024 en 2025 al van de agenda geschrapt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties