E3 heeft 'zichzelf gedood' volgens Geoff Keighley

News
maandag, 05 juni 2023 om 15:30
e3 2023f1664205612
Deze week is het tijd voor Summer Game Fest en niet voor E3, dat door de organisatie is geannuleerd. Volgens SGF-presentor heeft E3 zichzelf gedood en komt het niet door de concurrentie.
Lange tijd was E3 dé gamebeurs om in de gaten te houden. Elk jaar werden daar de nieuwste games uit de doeken gedaan en was het vaak de plek voor fabrikanten om hun gloednieuwe consoles te tonen. Tegenwoordig is E3 alleen niet meer de enige plek voor uitgevers om hun producten te tonen.
Zo organiseren veel uitgevers zelf hun eigen showcases en daarnaast zijn er ook andere beurzen en evenementen. Denk bijvoorbeeld aan gamescom en Summer Game Fest, dat deze week weer georganiseerd wordt. Geoff Keighley, de presentator en producent van Summer Game Fest, wordt nu gezien als de ‘E3-killer’, maar volgens Keighley lag het aan de beurs zelf. Dat laat hij weten in de nieuwste VGC podcast.

“Ik denk dat E3 zichzelf heeft gedood. Ik snap waarom mensen zeggen dat SGF E3 heeft gedood, maar ik heb juist Summer Game Fest gemaakt omdat ik zag dat de wielen van de E3 van de wagen vielen. E3 was altijd zo spannend en een onderdeel van mijn leven en het brak mijn hart om te zien dat het in duigen viel. Ik denk dat ze een relevantie-probleem hadden en in de laatste jaren ook een participatieprobleem."

Genoeg deelnemers voor Summer Game Fest

Summer Game Fest vond het in ieder geval geen probleem om deelnemers te vinden voor de show dit jaar, ondanks dat Microsoft en Ubisoft begin volgende week hun eigen shows presenteren en Sony net een showcase heeft georganiseerd.
Keighley heeft namelijk eerder bekendgemaakt dat er maar liefst meer dan veertig deelnemers zijn voor Summer Game Fest. Daar vallen opvallend genoeg ook Microsoft en Sony onder. Voor laatstgenoemde worden nog een aantal game-aankondigingen verwacht, die afwezig waren van de showcase.

Populair Nieuws