Final Fantasy 7 Rebirth-maker wil nu Zelda spelen

News
donderdag, 29 februari 2024 om 12:00
final fantasy 7 rebirthf1694762943
Vandaag is het eindelijk zover: Final Fantasy 7 Rebirth ligt in de winkel. Voor de makers betekent dat alleen lang niet altijd dat het werk voorbij is. Toch richt de producer van de game zijn aandacht nu op een heel andere franchise.
De lancering van een game betekent allang niet meer dat het werk klaar is. Ook voor Final Fantasy 7 Rebirth zullen er ongetwijfeld nog wat updates komen. Maar toch hoeft producer Yoshinori Kitase niet meer constant aan Final Fantasy te denken en heeft hij tijd voor iets heel anders: Zelda.
In een interview met BAFTA vertelt Kitase dat hij al jaren fan is van de reeks en dat de eerste Legend of Zelda-titel zelfs één van de eerste games was die hij “serieus” speelde. Ook nu is hij nog altijd fan en hij is al een tijdje best ver in Tears of the Kingdom. Maar juist op dat moment werd het werk aan Final Fantasy 7 Rebirth erg druk. Nu die game uit is, kan hij eindelijk Tears of the Kingdom uitspelen.
Kitase lijkt sowieso een interessante tijd door te maken wat betreft niet-Final Fantasy titels waar hij fan van is. Hij geeft bijvoorbeeld aan bezig te zijn met Pikmin 4 en dat de Pikmin zelfs zijn favoriete game-personages zijn. Ook houdt hij van Alone in the Dark, een game die binnenkort een reboot krijgt.

Veel lof voor Final Fantasy 7 Rebirth

Het werk van Kitase zelf wordt ook gewaardeerd. Net als het eerste deel van het Final Fantasy 7 remake-project, is er veel lof voor Rebirth. Onze review van de game kun je hier lezen.