Opvallend: Take-Two CEO duimt voor Activision Blizzard overname

News
woensdag, 12 oktober 2022 om 16:30
call of duty modern warfaref1650897229
De overname van Activision Blizzard door Microsoft is nog steeds niet compleet, mede door weerstand van andere uitgevers. De CEO van Take-Two hoopt juist dat de deal wel doorgaat.
Het is alweer negen maanden geleden dat de overname van Activision Blizzard werd aangekondigd door Microsoft, maar de deal is er nog steeds niet doorheen. Dat komt doordat de overname eerst moet worden goedgekeurd door verschillende waakhonden, om een monopolie-positie in de game-industrie te voorkomen.
De onderzoeken zijn aangemoedigd door andere uitgevers, natuurlijk door de grote concurrent Sony, maar naar verluidt ook door Google. Opvallend genoeg is Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two, juist voor de overname van Activision Blizzard. Dat laat hij weten in gesprek met TheWrap.

“Ik kan niet voorspellen wat de regulatoren gaan doen, maar we geloven dat het een goed iets is voor Microsoft en voor de industrie.”

Waarom is Take-Two voor de overname?

De uitspraak van Zelnick is opvallend, omdat de overname een concurrent sterker kan laten maken. De CEO ziet Microsoft alleen als ‘een bondgenoot’ en alles wat het bedrijf sterker maakt, ‘zal ook goed voor ons zijn’.
Zelnick vreest bovendien niet voor concurrentie vanuit Activision Blizzard. De baas van de uitgever stelt namelijk dat hun games voor zichzelf moeten spreken en als het goede games zijn, dat ze toch wel verkopen. Met grote namen als Grand Theft Auto en BioShock in de portfolio van Take-Two hoeft de uitgever waarschijnlijk niet te vrezen voor teruglopende sales.

Populair Nieuws