Microsoft lanceert bizarre site om Activision Blizzard deal uit te leggen

News
dinsdag, 04 oktober 2022 om 17:30
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
De strijd tussen Microsoft en Sony over de Activision Blizzard deal blijft maar doorgaan. Microsoft heeft daarom nu een speciale site gelanceerd om de gevolgen van de overname uit te leggen.
In januari kondigde Microsoft aan dat het van plan is om Activision Blizzard over te nemen voor 69 miljard dollar. De deal is er alleen nog steeds niet doorheen, omdat het eerst goedgekeurd moet worden door de verschillende waakhonden. Er zijn twijfels of Microsoft niet te machtig wordt na de overname, onder andere aangewakkerd door uitspraken van Sony.
Om de gevolgen van de Activision Blizzard deal uit te leggen, heeft Microsoft nu een speciale site gelanceerd. Op de site is te lezen wat de visie is van de Amerikaanse uitgever met het bedrijf achter onder andere Call of Duty, World of Warcraft en Diablo.
Met de pagina wil Microsoft ook duidelijk maken dat het bedrijf niet een te grote macht worden binnen de game-industrie. Sterker nog, volgens een overzicht ‘blijven Sony en Nintendo de grootste partijen’ op het gebied van games. Ook zal Microsoft zorgen voor gezonde competitie in de mobile markt, waar nu ‘een aantal grote spelers domineren’.

Onderzoek naar Activision Blizzard deal gestart

Dat Microsoft nu een speciale site heeft gelanceerd om de gevolgen van de overname uit te leggen, komt niet op een vreemd moment. In september is namelijk duidelijk geworden dat de EU en de waakhond van het Verenigd Koninkrijk een onderzoek hebben ingesteld naar de overname. Met name de mogelijkheid dat Call of Duty een Xbox-exclusive franchise wordt zou zorgen voor problemen.
De deadline voor het onderzoek van de EU staat op 8 november. Op die datum moet de Europese Commissie goedkeuring geven, de overname blokkeren of er is nog een mogelijkheid om een diepgaander onderzoek te lanceren. Het zal dus nog wel even duren voordat we meer zekerheid krijgen over de Activision Blizzard deal.

Populair Nieuws