Waar kun je het Formule 1 seizoen van 2023 kijken en streamen?

News
woensdag, 12 oktober 2022 om 17:00
si202203270590 newsf1648716828
Max is kampioen, ook al hebben we nog een paar races te gaan. De één zal kijken, de ander zal misschien al met een schuin oog naar het volgende seizoen kijken en zich de vraag stellen: waar kan Formule 1 in 2023 gekeken of gestreamd worden?
Eigenlijk is deze vraag heel eenvoudig te beantwoorden en zijn er maar twee opties: ViaPlay en F1 TV. En bij een van deze twee is het niet eens zeker of wij het wel kunnen kijken.

Viaplay

Begin dit nieuwe jaar ging de nieuwe Zweedse streamingdienst van start: Viaplay. Voor veel Nederlanders was het wennen om geen F1-wedstrijd meer te kijken die voorzien was van commentaar door Olav Mol, ook al ging hij op de radio verder. Voor anderen was het een regelrecht drama. Nog elke week heeft de streamingdienst het zwaar te verduren en wordt de zender vaak volledig afgebrand op social media. Zo is er kritiek geweest op het commentaar, de kwaliteit van de zender, reclames, vertragingen van de stream en wat al niet meer? En recent kwam naar voren dat er gratis races zouden worden aangeboden, waarbij de belofte geschonden lijkt.
Veel mensen hebben dan ook hun abonnement opgezegd. Helaas is er voor deze mensen slecht nieuws. De rechten van het nieuwe Formule 1 seizoen liggen ‘doodleuk’ weer bij Viaplay. De rechten zijn namelijk meteen gekocht voor drie jaar. Dat bekent dus niet alleen 2023, maar ook dat Formule 1 in Nederlands zelfs in 2024 wordt uitgezonden bij Viaplay.
Dus voor afhakers is het misschien tijd om de zender toch nog een kans te geven? Er zijn overigens nog geen aanbiedingen van abonnementen bekend voor komend jaar.

F1 TV

Een andere manier om mogelijk de races te streamen en dan niet voorzien van Nederlands commentaar, is via de ‘officiële weg’, namelijk F1 TV, al is dit nog even afwachten. Afgelopen jaar konden Nederlanders die geen trek hadden in ViaPlay kiezen voor een abonnement op F1 TV Pro. Momenteel is het nog onzeker of dit volgend jaar ook in Nederland wordt aangeboden. Het is nog even afwachten wat er precies gaat gebeuren , al lijkt het dat F1 TV Pro komend jaar gewoon weer een licentie heeft. Als dat niet zo is zijn we met zijn allen op Viaplay aangewezen.