‘Apple Watch kan eigen features straks blokkeren’

News
woensdag, 22 maart 2023 om 12:00
apple watch 1682821f1620117239
Apple overweegt een interessante functie voor toekomstige Apple Watches, zo blijkt uit een patent. Deze feature zou een hoop gedoe kunnen schelen voor de gebruiker. Maar er is ook een keerzijde aan de mogelijke feature.
Een nieuw patent van Apple (gespot door Patently Apple) omschrijft een functie die de Apple Watch in staat stelt om specifieke bandjes te herkennen via NFC. In functionaliteit verschillen bandjes niet van elkaar, maar ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Het nieuwe patent beschrijft een functie die bijvoorbeeld de wijzerplaat automatisch aanpast om goed te staan bij het bandje dat je aansluit.
Ook kunnen bepaalde functies naar de voorgrond geschoven worden. Zo zouden bijvoorbeeld sportgerelateerde apps prominenter in beeld komen of zelfs automatisch openen wanneer je een sportbandje aansluit. Communicatie met het bandje biedt bovendien de mogelijkheid om ook sensoren in het bandje te bouwen.

Gaat de Apple Watch zichzelf blokkeren bij een nepbandje?

Op zich zijn dat allemaal redelijk handige mogelijkheden, maar in patent wordt ook een situatie beschreven waar gebruikers misschien wat minder blij mee zullen zijn. Apple schrijft namelijk dat deze techniek ook betekent dat de Apple Watch waarschuwingen kan geven als er een namaak bandje wordt aangesloten. De Watch zou dan zelfs features kunnen beperken of blokkeren.
Features blokkeren omdat je wat wil besparen op een bandje lijkt misschien extreem, maar is niet ondenkbaar voor Apple. Er zijn bijvoorbeeld ook geruchten dat je bij de iPhone 15 een officiële lader moet hebben om snel op te laden, ondanks dat de telefoon overstapt op de bijna universele USB-C standaard. Het is overigens niet gezegd dat dit Apple Watch patent snel wordt uitgevoerd. Sommige patenten worden zelfs nooit daadwerkelijk gebruikt.

Populair Nieuws