'Nog meer Star Wars-films zijn geannuleerd door Disney'

News
woensdag, 08 maart 2023 om 10:30
Het lijkt wel alsof er elke maand een nieuwe Star Wars-film wordt aangekondigd, maar er worden er net zoveel weer geannuleerd. Naar verluidt zijn nu weer twee Star Wars-films de prullenbak in gegooid door Disney.
Toen Disney de rechten overnam voor Star Wars, was de mediagigant erop gebrand om een nog veel grotere franchise te maken van de al legendarische naam. Zo hebben we onder andere al een nieuwe trilogie, een aantal spin-offs en meerdere series voorbij zien komen. Het is ondertussen alleen bijna onmogelijk om bij te houden wat er nog meer op de planning staat.
Er worden namelijk geregeld nieuwe films en projecten aangekondigd, om die later weer te cancellen. Zo waren D.B. Weiss en David Benioff, de showrunners van Game of Thrones, bezig met een filmreeks voor Star Wars, maar daar is snel alweer een streep doorheen gezet. Volgens Variety is dat nu ook gebeurd met twee andere Star Wars-films.
De publicatie meldt dat de projecten van Kevin Feige, de man achter de MCU, en Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins zijn geannuleerd. Er waren al langer twijfels over de Rogue Squadron-film van Jenkins, omdat de productie al meerdere keren was uitgesteld.

Wel groen licht voor andere Star Wars-film

Ondanks het slechte nieuws voor de twee projecten, lijkt het erop dat de Star Wars-film van Taika Waititi wel doorgaat. Sterker nog, de regisseur heeft er mogelijk zelfs een eigen rol in. Waititi heeft eerder al een paar afleveringen van The Mandalorian geregisseerd.
Variety meldt daarnaast ook dat Disney ‘toegewijd’ is aan een Star Wars-film van Damon Lindelof, één van de bedenkers van Lost. Ongeacht welk project wel en niet doorgaat moeten we geduld hebben voor de volgende Star Wars-film. Die staat volgens Disney namelijk pas gepland voor december 2025.