‘Star Wars moet geen nieuwe films meer aankondigen’

News
dinsdag, 25 oktober 2022 om 13:30
Star Wars fans kunnen genieten van vrij veel series op Disney+, maar in de bioscoop is de franchise sinds 2019 niet meer te zien geweest. Er zijn wel plannen om dat te veranderen, heel veel plannen zelfs. Maar naar verluidt vindt Disney dat er misschien iets te veel plannen bekend zijn.
Sinds The Rise of Skywalker zijn er geen nieuwe Star Wars-films meer verschenen. Op zich is het geen gekke zet om na een film die een saga in zekere zin moet afsluiten even pauze te nemen. Maar nu de eerstvolgende films pas in 2025 en 2027 verschijnen begint het gat wat groot te worden.
Intussen weten we wel van allerlei films die in ontwikkeling zijn. Disney vindt volgens Puck News zelfs dat we van teveel projecten weten (via Comicbook.com). Het bedrijf zou Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy hebben geadviseerd om te stoppen om titels, regisseurs, schrijvers, castleden en producers te ver van tevoren aan te kondigen.
De reden voor dit advies is dat aangekondigde Star Wars-films iets te vaak niet doorgaan, of in ieder geval niet in hun film-vorm. Voordat we series kregen over Boba Fett en Obi-Wan Kenobi waren er bijvoorbeeld films over deze personages in ontwikkeling. Een Rogue Squadron-film werd een tijdje geleden aangekondigd voor een relatief snelle release, maar is nu voor zover bekend op de plank gelegd. Disney zou niet te spreken zijn over de online backlash die het annuleren van een film vaak met zich meebrengt.

Welke Star Wars films komen eraan?

Voor zover op dit moment bekend komen er in ieder geval films van Taika Waititi en Kevin Feige. Ook Rian Johnsons trilogie moet uiteindelijk nog doorgaan. Onlangs kwam naar buiten dat ook Damon Lindelof, bekend van Lost, een Star Wars film gaat maken. Dat nieuws zou overigens de reden zijn dat Disney Kathleen Kennedy op de vingers tikt over vroege aankondigingen.