Deze Oscar-winnaars maken nieuwe Star Wars serie

News
dinsdag, 21 maart 2023 om 18:00
everything everywhere all at once 1f1651776188
Hoewel er dit jaar aardig wat respectabele kanshebbers waren bij de Oscars, heeft één film bijzonder goed geboerd: Everything Everywhere All At Once. Ook voor de regie werd een Oscar in de wacht gesleept. Nu blijken de regisseurs te werken aan Star Wars.
Later dit jaar moet er weer een gloednieuwe Star Wars-serie verschijnen. Deze heet Skeleton Crew en werd vorig jaar uit het niets aangekondigd, helemaal gezien de serie dus niet al te veel later al op Disney+ verschijnt. Nu blijkt dat Everything Everywhere All At Once regisseurs Daniel Kwan en Daniel Scheinert (samen bekend als The Daniels) meegewerkt hebben aan deze serie.
Dat werd gemeld door onder andere The Hollywood Reporter en werd snel daarna bevestigd in een Instagram Story van Daniel Kwan. Kwan laat weten dat hij en Scheinert één aflevering hebben geregisseerd en dat ze graag “ja” zeiden tegen het project. Het werken met nieuwe cast en crew en vooral nieuwe technologie (veel Star Wars-series worden met een revolutionaire techniek opgenomen) waren grote redenen voor hun enthousiasme.

The Daniels maakten Skeleton Crew vóór Everything Everywhere-succes

Kwan laat ook weten dat ze benaderd werden voor Skeleton Crew voordat Everything Everywhere All At Once een succes was. Dat The Daniels een Oscar wonnen voor hun werk is natuurlijk recent nieuws. Maar toen ze benaderd werden voor Star Wars was Everything Everywhere All At Once nog niet eens uit.
Naast The Daniels is er nog meer bekend talent betrokken bij Skeleton Crew. De serie is bedacht door Jon Watts, bekend van de MCU Spider-Man trilogie. De serie draait eigenlijk om kinderen en wordt wel omschreven als Stranger Things in de ruimte, maar die kinderen hebben enige begeleiding van een personage dat gespeeld wordt door Jude Law.

Populair Nieuws