Opnames Dune 2 gaan al snel van start

News
woensdag, 16 februari 2022 om 15:00
rsz dune st 5 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1700149552
Dune was vorig jaar een grote hit en velen smachten al naar een vervolg, immers was het maar de helft van het eerste boek. De opnames beginnen gelukkig al snel, zo bevestigt regisseur Denis Villeneuve aan Empire.
‘’Het is de bedoeling dat we aan het eind van de zomer beginnen met filmen,’’ aldus de regisseur. Hij geeft aan dat hoewel de film een uitdaging zal zijn, hij met dezelfde crew werkt en iedereen dus weet wat ze moeten doen en hoe de film eruit moet gaan zien. Ook het script ligt al klaar. Het enige ‘grote onbekende’ volgens Villeneuve is de pandemie. Als alles volgens plan gaat, kunnen we Dune 2 23 oktober 2023 in de bioscoop verwachten.

Meer House Harkonnen in Dune 2

Fans van de boeken hoeven zich overigens geen zorgen te maken over materiaal dat in het eerste deel niet aan bod kwam. In het tweede deel zal het namelijk volgens de regisseur mogelijk zijn om dieper in de wereld te graven. ‘’Het is net een schaakspel,’’ legt hij uit. ‘’Ik nam al vroeg de beslissing dat het eerste deel zou gaan over Paul Autreides en de Bene Gesserit, en zijn ervaring om voor het eerst in contact te komen met een andere cultuur. Het tweede deel zal veel meer over Harkonnen gaan.’’
Het vervolg is niet het enige waar Dune-fans naar uit kunnen kijken. Zo maakte Funcom in 2019 al bekend te werken aan drie games gebaseerd op de wereld van auteur Frank Herbert. Aan een van de drie games helpt ook de Nederlandse studio Abstraction games bij het creëren van een open world game.

Populair Nieuws