Officieel: Dune Part 2 komt eraan!

News
woensdag, 27 oktober 2021 om 9:30
rsz dune st 5 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1700149552
Met Dune heeft Denis Villeneuve weer een indrukwekkend epos afgeleverd, maar een vervolg was nog niet helemaal zeker. Die twijfels zijn nu gelukkig weggenomen, want Warner Bros. heeft officieel goedkeuring gegeven voor Dune Part 2!
Al voordat Dune in de bioscoop verscheen, was het door Denis Villeneuve duidelijk gemaakt dat het slechts ging om het eerste deel. Een afsluiting in de film hoef je dan ook niet te verwachten. De regisseur wilde het verhaal van Frank Herbert namelijk niet rushen en eer aan doen. Daardoor liep Villeneuve alleen wel het gevaar dat de film voor altijd een open einde zou krijgen, want Warner Bros. wilde niet meteen goedkeuring geven voor twee films.
Gelukkig hoeven de Canadees en de fans niet meer te vrezen. Warner Bros. heeft namelijk officieel het groene licht gegeven voor Dune Part 2. Dat blijkt uit een Tweet van productiemaatschappij Legendary. Het duurde ook niet lang voordat hoofdrolspeler Timothée Chalamet en Dave Bautista het goede nieuws op hun eigen kanaal deelden. We moeten alleen wel nog even geduld hebben, want de sequel zal pas in oktober 2023 verschijnen.

Goede bezoekersaantallen voor Dune

Dune verscheen in een groot gedeelte van de wereld al in september uit, waaronder Nederland. In de Verenigde Staten moesten ze alleen even geduld hebben. Op de belangrijkste markt kwam de film namelijk pas vorige week uit en tegelijkertijd op HBO Max. Toch wist Dune tijdens het openingsweekend al meteen een 40 miljoen dollar in het laatje te brengen. Samen met het wereldwijde succes heeft Warner Bros. daarom besloten dat het waard is om met de franchise door te gaan.
Twijfels over of Dune Part 2 zou verschijnen werden eerder al grotendeels weggenomen. In een interview liet Ann Sarnoff, de CEO van WarnerMedia, namelijk al weten dat de kans groot was dat Dune een vervolg zou krijgen.