Nederlandse studio helpt Funcom met Dune-game

News
dinsdag, 08 februari 2022 om 8:30
dune st 10 jpg sd low copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1633629723
De Nederlandse studio Abstraction Games helpt Funcom met het creëren van een open world-game gebaseerd op Dune. De game wordt gemaakt met Unreal Engine en de Abstraction Games zal werken aan de technische aspecten van de game.
De Nederlandse studio Abstraction Games is betrokken bij de ontwikkeling van een multiplayer survivalgame met een open world in het Dune-universum. Een groot deel van Abstraction zal werken aan het optimaliseren van de prestaties van de game en met het ondersteunen van de game op meerdere platformen. Verder zijn er ook ontwikkelaars van de Nederlandse studio die zijn toegevoegd aan het team van Funcom om te helpen bij de ontwikkeling van 'grote features' in de game.
In de officiële aankondiging van de samenwerking schrijft Abstraction Games dat de ontwikkelaars van Abstraction samen met Funcom aan AI, audio, physics en animaties van de aankomende game werken. Uit de aankondiging blijkt ook dat de twee studio's al langer samenwerken. De CTO van Funcom verteld dat het 'een genoegen is' om samen te werken aan de kerntechnologie van de game. Ook Abstraction was enthousiast:

Abstraction Games werkt samen met grote ontwikkelaars

In 2019 maakte Funcom al bekend te werken aan drie games gebaseerd op Dune. Destijds werd ook al de open world-game genoemd. Abstraction Games werkte eerder ook al met grote studio's. Zo werkte de studio onlangs mee aan games als Mass Effect: Legendary Edition, Halo: The Master Chief Collection en Frostpunk.