Opmerkelijke rechtszaak van Ana de Armas-fans van tafel

News
woensdag, 30 augustus 2023 om 17:00
2021 08 03 yesterday 2f1671788420
Vorig jaar begonnen twee fans van de actrice Ana de Armas een rechtszaak tegen Universal. De Armas was te zien in een trailer voor en film, maar niet in het eindproduct, wat de aanklagers een vorm van misleiding vonden. De rechtszaak wordt nu door de rechter van tafel geveegd.
In de film Yesterday is Ana de Armas op geen enkele manier te zien. Maar ze zat wel in de trailers van de film, wat voor twee fans van de actrice een reden was om de film te huren via Amazon. De teleurstelling was groot toen De Armas nergens te bekennen was en het tweetal besloot om Universal aan te klagen voor 5 miljoen dollar wegens misleiding (de huurprijs van de film was 3,99 dollar).
De rechtbank leek het in eerste instantie deels eens met de aanklagers. Universal probeerde in eerste instantie om de zaak van tafel geveegd te krijgen omdat films artistieke uitingen zijn die beschermd zijn tegen dit soort zaken. Maar de rechtbank oordeelde dat trailers in feite reclameteksten zijn, die dus wel van misleiding beschuldigd kunnen en mogen worden.
Nu oordeelt de rechter toch dat de hele zaak van tafel moet. Dat was al eerder gebeurd, maar met de mogelijkheid dat de aanklagers hun zaak aan mochten passen, waarna hij weer in behandeling genomen moest worden. De rechter staat verdere aanpassingen nu niet meer toe, mede omdat één van de aanklagers de film tijdens de zaak nog een keer huurde via Google Play in de veronderstelling dat Ana de Armas er nu wel in zou zitten. De rechter heeft alleen nooit een overtuigende reden gehoord waarom de aanklager dacht dat de film bij Google anders zou zijn dan bij Amazon.

Waarom is Ana de Armas uit Yesterday geknipt?

Het lijkt erop dat Ana de Armas nooit een bijzonder grote rol had in Yesterday. In de trailer is te zien hoe de protagonist van de film, die zich als enige ter wereld het oeuvre en bestaan van The Beatles kan herinneren en met hun liedjes beroemd wordt, tijdens een talkshow het nummer Something voor het personage van De Armas “schrijft”. Testpubliek voor de film vond het maar niets dat de hoofdpersoon even ogen had voor een andere vrouw dan de belangrijkste romantic interest, dus werd De Armas uit de film geknipt.

Populair Nieuws