Yesterday 4K Blu-Ray Review - Haat Thanos The Beatles?

  Je hebt van die mensen die door het universum gehaat worden en waarbij het nooit meezit. Zo ook Jack Malik die op een slechte avond wordt geschept door een bus wanneer de stroom uitvalt, waarna de hele wereld ineens alle muziek van The Beatles is vergeten. In onze Yesterday 4K Blu-Ray review lees je wat we van Jacks muzikale avontuur rondom The Beatles vinden.

  Universal Pictures International

  In Yesterday zit het Jack (gespeeld door Himesh Patel) allemaal niet mee. Hij werkt in een magazijn om rond te komen, maar zijn passie ligt bij het maken van muziek. Helaas zit er in hem geen druppeltje creativiteit en weet hij maar niet door te breken. Om het allemaal nog erger te maken wordt hij op de avond van zijn laatste concert geschept door een bus waarna hij twee van z’n voortanden mist.

  Je zou zeggen dat zijn leven nu wel op een dieptepunt zit, maar dan komt hij erachter dat de hele wereld vergeten is wie The Beatles zijn. Het lijkt wel alsof Thanos uit Avengers: Infinity War alle muziek van de bekende Britse band van de aardbodem heeft weggevaagd. Al snel ziet Jack kansen om door te breken en gebruikt hij de nummers om zelf een naam te maken in de muziekwereld.

  Wat volgt is een tof muzikaal avontuur dat op slimme wijze het label musical weet te vermijden. Yesterday zit natuurlijk wel vol met bekende hits van The Beatles die een nieuwe uitvoering krijgen van Patel, maar dat is niet waar de film om draait. In de kern is Yesterday een feelgoodfilm over Jack die zich door de slangenkuil van de muziekindustrie moet banen.

  Universal Pictures International

  Charmant en onverwacht

  Op zijn pad komen dan ook vele toffe personages, waaronder Ellie (gespeeld door Lily James) met wie Jack al zijn hele leven bevriend is. Lily’s sprankelende uitstraling als Ellie maakt de film in elke scène waarin ze speelt beter en ook weet Rocky (gespeeld door Joel Fry) je constant te vermaken. Zijn slonzige houding en lakse uitstraling gecombineerd met flink wat ongepaste opmerkingen zorgen voor een goede dosis humor.

  Die ongepaste opmerkingen zijn meestal tegenover Ed Sheeran, de bekende singer/songwriter, die zichzelf speelt in de film. Zijn acteertalent is dan wel minder dan zijn muzikale talent, maar doordat hij voor een aantal grappige (en toch essentiële) scènes gebruikt wordt stoor jij je daar niet echt aan. Sterker nog, er zijn een aantal scènes waarin Sheeran de show steelt en je gestrekt gaat van het lachen.

  Universal Pictures International

  Heerlijk avondje met de familie

  Toch is Yesterday niet puur een komedie, maar past de film meer in het straatje van Intouchables. Danny Boyle, de regisseur van de film, heeft zijn pijlen gericht op het feelgood genre en dat is duidelijk te merken met de meerdere hartverwarmende momenten van de film. Deze momenten zijn het kijken van de film meer dan waard, ondanks dat de film soms wat opgerekt voelt.

  Het verhaal neemt hier en daar teveel tijd om in het spreekwoordelijke volgende hoofdstuk te belanden. Personages lijken niet op een natuurlijke wijze met elkaar in gesprek te gaan om zo het verhaal op te rekken in bepaalde situaties die wij vanwege spoilers niet zullen benoemen. De film kan hierdoor langer aanvoelen dan dat deze daadwerkelijk is (de film is 116 minuten).

  Universal Pictures International

  Toegift

  Aan de vele extra’s op de Blu-Ray is dan ook duidelijk te zien dat Boyle nog veel meer ideeën voor de film had. Zo is er een alternatief einde te vinden die een dikke, vette knipoog geeft naar de kijkers en zijn er flink wat verwijderde scènes en extra’s die op The Beatles gericht zijn. Hierdoor voelt Yesterday daadwerkelijk als een ode aan The Beatles.

  Dit is ook aan het geluid goed te horen, want dat komt op de 4K Blu-Ray nog beter tot zijn recht. De audio is keurig gemixt, waardoor je niet met het volume hoeft te spelen via de afstandsbediening en bezorgt jou, als je wilt, bijna een concertervaring. Al helemaal als je een goed audiosysteem hebt aangesloten op je televisie.

  Universal Pictures International

  Yesterday 4K Blu-Ray Review - Ode aan The Beatles

  Al met al is Yesterday dan ook een erg vermakelijke feelgood film die je de komende wintermaanden lekker vanaf de bank kunt gaan kijken. Met een tof concept wordt een leuk verhaal verteld dat soms net iets te veel afdwaalt, maar heel storend is dat niet. De goede performances en de charmante personages weten je namelijk goed bij de les te houden.

  Wanneer je vervolgens hebt genoten van de muziek van The Beatles dankzij de goede audio afwerking kun je verder met de uitgebreide extra’s. Er zijn er namelijk meer dan genoeg die de Yesterday 4K Blu-Ray omtoveren tot een prima ode aan The Beatles.

  8

  De plus- en minpunten

  • Tof concept
  • Charmante personages
  • Goed geacteerd
  • Audio en muziek is top
  • Veel extra’s
  • Ed Sheeran leuk...
  • ...maar afleidend
  • Opgerekt verhaal

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.