Ook Marvel’s Spider-Man 2 is heel groot op PS5

News
donderdag, 31 augustus 2023 om 13:30
marvels spider man 2f1649944285
Marvel’s Spider-Man 2 komt steeds dichterbij, dus misschien wordt het langzamerhand tijd om te kijken of hij eigenlijk wel op je PS5 past. Games worden steeds groter, dus het is steeds vaker de vraag of je niet iets van je SSD moet gaan verwijderen. Nu is duidelijk hoeveel ruimte Marvel’s Spider-Man 2 nodig heeft.
Veel grote games van dit jaar hebben vrij veel opslagruimte nodig: er zijn games verschenen die een slordige 150 GB nodig hebben. Marvel’s Spider-Man 2 zit daar gelukkig wat onder. De game blijft nog onder de 100 GB, zo is te lezen op de doos van de special edition PS5 voor de game.
Om precies te zijn moet je 98 GB vrije ruimte hebben op je SSD. Dat is nog steeds flink meer dan de eerste game nodig had: ten opzichte van de eerste game op PS4 is de benodigde ruimte meer dan verdubbeld. De PS5 release van diezelfde game had meer ruimte nodig, maar zit nog steeds een kleine 30 GB onder het vervolg.
Meer SSD ruimte voor grotere Marvel's Spider-Man 2
Het is overigens niet alleen de bestandsgrootte die enorm is toegenomen ten opzichte van de eerste game. De game zelf is ook een stuk groter. Je kunt meer wijken van New York bezoeken dan voorheen en een ontwikkelaar heeft al aangegeven dat de totale map van de game ongeveer twee keer zo groot is als die van de eerste game.
Mocht je die 98 GB niet vrij hebben op je SSD, dan heb je nog even de tijd om wat ruimte vrij te maken. Het duurt namelijk nog bijna twee maanden voor de game verschijnt. Marvel’s Spider-Man 2 verschijnt namelijk op 20 oktober exclusief voor PS5.