Marvel’s Spider-Man 2 krijgt nieuwe opties voor toegankelijkheid

News
dinsdag, 15 augustus 2023 om 13:30
marvels spider man 2 gameplayf1684998846
Niet iedereen is in staat om games te spelen zoals ze standaard staan ingesteld. Gelukkig zijn er steeds meer uitgevers die met opties komen om spelers met een beperking te helpen. Marvel’s Spider-Man 2 krijgt er bijvoorbeeld een paar die de vorige games niet hadden.
De release van Marvel’s Spider-Man 2 komt gestaag dichterbij, waardoor er ook steeds meer informatie over de game naar buiten komt. De pagina van de game in de PlayStation Store heeft nu bijvoorbeeld een FAQ-sectie, waarin ook wat nieuwe details staan vermeld. Zo krijgt de game wat nieuwe opties om de toegankelijkheid te verbeteren.
Er is nu bijvoorbeeld een screen reader voor alle menu's, voor als je tekst zelf niet goed kan lezen. Ook is er betere ondertiteling voor doven en slechthorenden in cutscenes. Qua gameplay komt de game met een grote nieuwe feature voor toegankelijkheid in de vorm van slow-motion.

Marvel’s Spider-Man 2 toegankelijkheid krijgt slow-motion

Je kunt de snelheid van de game namelijk aanpassen naar 70, 50 of 30 procent van het standaard tempo. Spelers die moeite hebben met snelle actie kunnen zo de moeilijkere gevechten op deze manier ook aan. Je kunt de snelheid op elk moment weer op 100 procent zetten. Een vergelijkbare optie was eerder dit jaar ook al te vinden in Star Wars Jedi: Survivor.
De nieuwe opties voor toegankelijkheid van Marvel’s Spider-Man 2 komen overigens bovenop de opties die de vorige games boden. Als je bijvoorbeeld moeite hebt om een knop herhaaldelijk in snel tempo in te drukken kun je ervoor zorgen dat je hem ingedrukt kan houden en andersom. Ook kun je quick time events en puzzels overslaan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties